Læsetid: 4 min.

Vi, os og Andrea Pirlo

I almindelighed er det ikke spørgsmålet om Gud, der får den danske stamme til at rykke sammen som folk. Der går rygter om, at store kulturelle begivenheder engang kunne få os til at rykke sammen i stolthed, men spørgsmålet er, om det er sandt? Næppe. Men sport, det virker hver gang.
I almindelighed er det ikke spørgsmålet om Gud, der får den danske stamme til at rykke sammen som folk. Der går rygter om, at store kulturelle begivenheder engang kunne få os til at rykke sammen i stolthed, men spørgsmålet er, om det er sandt? Næppe. Men sport, det virker hver gang.

Ib Kjeldsmark

8. februar 2013

Den desværre afdøde, stærkt savnede Arthur Krasilnikoff fortalte mig engang om en dag, hvor hans yngste søn kom hjem fra skole og var ivrig efter at få svar på et bestemt spørgsmål. Far, spurgte han, tror vi på Gud? Det gjorde Arthur ikke, han var benhård ateist, men han morede sig over drengens måde at udtrykke sig på. Om vi tror på Gud? Om vi tilhører den stamme af jordens folk, der tror på gammelfar Vorherre, eller om vi ikke gør. Arthur var en klog mand og en god far, så jeg er sikker på, at han har givet sig tid til at forklare drengen, at vi og vi, det er virkelig så mange ting. Og at troen på Gud under alle omstændigheder er en personlig sag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter W. Svendsen
  • Simon Olmo Larsen
Peter W. Svendsen og Simon Olmo Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu