Elsker, elsker ikke: Sissel Bergfjord

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
1. marts 2013

Elsker

Lyden af banjo, tomme sneglehuses gennemsigtighed, italiensk trafik, gulerodsjuice med ingefær, Tomas Espedals bøger, vand der klukker i nærheden, blanke brostensbelægninger, zuppa di cozze, Gillian Welch og P.J. Harvey, hudens dufte efter en lang dag i solen, mødet med en god ven, skønlitteratur på P1, fri dans, Napoli, tidskrævende sysler som ikke umiddelbart kan måles på BNP, stilhed om formiddagen, Inge Ellegaards sene malerier (og tykke, fede penselstrøg), min orangerøde læbestift, at printe ny-skrevne tekster ud, kaffe, tilstanden lige efter god sex, rabarbergrød, Moonlight Shadow, min datter Ranja mest af alt.

Elsker ikke

Gulvtæpperne i fitness.dk, at blive fejltolket, farvet krymmel på softice, hjemsendelsesplaner af uledsagede flygtningebørn, lyseblå skjorter, karamelrand, kød fra Fakta, reklamestemmer, trøjer med V-udskæring, Bog & Ide, at blive vejet og fundet for let, indkøbscentre, piratkopiering, Liberal Alliance, mine fordomme om det modsatte køn, familiefejder, malerier i ramme og boligindretningsbutikker, kulde og blæst uden knitrende sne, tekster i udstillingskataloger, at vente på svar.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her