Elsker, elsker ikke: Thomas Boberg

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
8. februar 2013
Fois gras. Bacardi breezer. Ord som kvalitetstid og succesoplevelse. Udlændingestyrelsen. Odense. Enhedslisten. Øjeblikket før jeg skal læse op. TDC. Kondomer. Te

Elsker

At gå. Andrei Tarkovskis film. Stærk kaffe. The lovesong of J. Alfred Prufrock. Jægersborggade. Asger Jorn. Vandrefalken. Mezcal. Le Bataeu ivre. Bananer. Bue-nos Aires. Store træer. Christian Lemmerz når han pludselig bliver kærlig. Anakondaen på afstand. Sangerinden Chabuca Granda. Amazonas. Kvindebryster.César Vallejos digte. At køre ud af Lima og så mærke duften af bjergene. En nat i byen med venner. Haugen Sørensens relieffer. Solomon Burke, Flesh and Blood. Kirsebær fra et bestemt træ i Odsherred. At vende mig om og sove videre. Janis Joplin, Ball and chain. Sildig opvågnen. Maj i København. Mozart. Sydeuropæiske oste. C.V. Jørgensen. Goya. Olivenolie. At vågne og elske videre. En del danske digte fra Johannes Ewald til nu. Svømme i havet. At blive grebet af en stor roman. At dykke.

Elsker ikke

Fois gras. Bacardi breezer. Ord som kvalitetstid og succesoplevelse. Udlændingestyrelsen. Odense. Enhedslisten. Øjeblikket før jeg skal læse op. TDC. Kondomer. Te. Pastasalat. Dantes paradis. Cafe Latte. Fundamentalisme. DF. Engelsk fodbold. Wagner. Golf. Heidegger. Oslo. X factor. Døden. Folkekirken. Bandet U2. Bog og Ide. Onkologisk afdeling på Rigshospitalet. Damien Hirst. Oplæsninger med mere end tre digtere, digtere der ikke forstår hvornår de skal holde op. Reality-tv. Kunstverdenen. Knevrende frisører. Strøget i København. Susanne Biers film. Flyrejser. Romantiske komedier. Kaospiloter. Iberia. Teaterforestillinger med pause. Wienerschnitzel. Ikea. Religiøse præsidenter. Ordet delebørn. Litterære priskonkurrencer. Macaroni.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Enhedslisten nummer seks på elsker ikke-listen. Dansk Folkeparti som nummer femten.
Sjov fætter.

Hans Ditlev Nissen

Jeg elsker selv Jægersborggade, men det er nok mest fordi jeg har levet det meste af mit liv her.
Jeg elsker heller ikke cafe latte, fordi det bare er nem morgenmad, og af respekt for den kunst det er at lave en god cappuccino.
Men lister som denne her bliver uundgåeligt et krampagtigt ego-trip, som nogenlunde oplyste mennesker enten siger nej til at lave, eller formulerer så de ender med at pege på deres egen tåbelighed.
Til Steen Sohn:
At den sjove fætter vælger at tage afstand fra Enhedslisten og DF, tyder på at han også er ubevidst nyliberalist. Er det ikke det der er fælles for alle de andre?