Læsetid: 8 min.

Ingen af os har jo de bedste erfaringer med ægteskaber, men så har vi jo hinanden

I fem år har de to tidligere spindoktorer Peter Mogensen og Michael Kristiansen afkodet det politiske spil på Christiansborg for seerne på TV 2 News. På en cafe i København gør de status over deres program, der nu er sat på pause
’I virkeligheden fylder det saglige mere end nogensinde. Som politiker kunne du for 30 år siden groft sagt klare dig med en partibog og nogle fraser. Den går ikke i dag. Politik er blevet meget mere kompliceret,’ siger Michael Kristiansen.

Tine Sletting

7. februar 2013

Peter Mogensens far var glødende radikal. Selv var han som ung venstreorientret. Derfor var der mange diskussioner hen over spisebordet i barndomshjemmet. Den unge Michael Kristiansen var også venstreorientret, men i hans hjem var der ikke meget politik. Til gengæld læste han ivrigt i Håndbog i dansk politik af Ib Garodkin, som udkom hvert år og beskrev, hvad partierne mente om forskellige emner.

Mange år senere blev de særlige rådgivere for statsministre, populært kaldet spindoktorer, Mogensen for Poul Nyrup Rasmussen, Kristiansen for Anders Fogh Rasmussen. Senere fik de deres eget tv-program på TV 2 News, hvor de diskuterer politik, så det fløjter, og gerne inviterer aktuelle toppolitikere i studiet. Efter fem år holder de nu en pause på ubestemt tid.

Information traf parret på et af dets foretrukne mødesteder, Cafe Europa på Amagertorv.

I øjenhøjde

– Hvordan opstod ideen til programmet?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Engelsted

De to herrer er lidt som et par gamle morgensko med silken godt slidt af, lidt trevlede, som interviewet fortæller, men også hyggelige og komfortable, udtrådte, trygge og vante, man ved præcis, hvad man har, ingen overraskelser der. Mogensen altid selvglad, Kristiansen altid listig. Formentlig er han nødt til hele tiden at holde styr på sine spindoktor-kontrakter, hvor Mogensen, pensioneret af Politiken i en fond, kan slappe mere af.

Som et par gamle morgensko, er Mogensen og Kristiansen også uundværlige. Tror man, indtil noget nyt melder sig. På TV2News er der sket det nye, at Poul Erik Skammelsen, hvis åbenlyse og glade nysgerrighed altid er smittende, flere gange har erstattet Lotte Meilhede, hvis voldsomt tydelige politiske præference tynger. Det er en vellykket forandring. Men endnu mere vellykket er indsættelsen af højrespindoktoren Søs Serup i stedet for Kristiansen. Serup er et fund uden lige. Charmerende, overraskende åbenhjertig og lystigt ondskabsfuld. Selvfølgelig falmer Mogensen helt ved siden af Serup og uden Kristiansen og kommer til at virke træt og tvær. Men så find dog en anden makker til Serup fra den (påståede) røde stue og pensioner det gamle ægtepar. Når man først har prøvet noget nyt, og de gamle morgensko først er lagt til side, er de svære at relancere.

Det der er genialt ved de to herre er at de hiver essensen ud og lægger den for folks fødder og gør det dermed lettere at dømme for gud og hver mand, og så gør de det på en måde så der ikke skabes dybe kløfter men således at folk frivilligt stiller op til at blive klædt af eller på.

Steffen Gliese

Discount-journalistik, hvis man kan kalde det det. Christian Koch havde nogle vidunderlige kommentarer til journalistikkens og politikkens uhellige alliance i dagens Mennesker og Medier, det var livgivende.

Stig Henriksen

"Man kan jo ikke kommunikere nonsens. Så går det galt".
- Jo, det sker hele tiden. For mange går det forbløffende godt. I årevis.

Lykke Johansen, Hugo Barlach, Niels Mosbak og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar