Læsetid: 4 min.

To søstre og de halvkiksede hvide

Der var racisme og tennisdrømme på programmet, da Louisiana viste og diskuterede dokumentarfilmen ’Venus and Serena’
Louisiana havde premiere på en dokumentarfilm om de to amerikanske tennisstjerner, Serena Williams (tv.) og søsteren Venus Williams, her under Australian Open i Melbourne den 17. januar i damedouble mod Camila Giorgi fra Italien og Stefanie Voegele fra Schweiz.

Greg Wood

1. marts 2013

En historie om søstrene Venus og Serena Williams er altid en historie om racisme. Således også på kunstmuseet Louisiana, der tirsdag afholdt en slags dansk forpremiere på den nye dokumentarfilm Venus and Serena instrueret af dansk-skotsk-amerikanske Maiken Baird og baseret på ni måneder i selskab med de to tennisstjerner.

»Her er virkelig action på – og flotte damelår,« indleder vært, Politikens mangeårige litteraturanmelder Marie Tetzlaff i museets udsolgte koncertsal, hvor der er godt med gråt hår, uldtrøjer og farverige tørklæder.

En sender håndkys tværs over salen til en anden, publikum sætter sig hjemmevant til rette, mens fyraftenssolen går ned, og filmen går i gang.

Tænk sig, Richard Williams blev født i Shreveport i Louisiana i 1942, da der stadig var bænke, han ikke måtte sidde på, og butikker han ikke måtte handle i.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu