Læsetid: 3 min.

Vores vejr

8. februar 2013

Udlændinge påstår, at der ikke er nogen, der taler om vejret, som danskerne. Det skal nok passe. Det er nemlig en af de store fordele ved at være dansker: Vi har vejret. At tale om. Og jeg mener slet ikke i den forstand, som man hører negative sjæle sige, at når man ikke har andet at snakke om, så kan man altid tale om vejret.

Nej nej, de mennesker har slet ikke sans for, hvad vejret i virkeligheden gør for os. Ikke alene kalder det på så mange følelser i os – vi kan glæde os over vores vejr, eller græmme os, eller være dødtrætte af det. Men alt det er jo netop grundlaget for det fantastiske, som det kan, vejret: Det kan få os til at dele nogle stærke følelser med andre mennesker!

Men selvfølgelig, det kommer an på, hvordan vi snakker om det. Om det bare er helt hen i vejret, som man siger, når det bare skal udfylde et pinligt tomrum. Eller hvis vi går et skridt videre i fremmedgørelse og nøjes med at udveksle smagsdommeri om vejrmanden og hans sweater eller vejrdamen og hendes nye frisure.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Simon Olmo Larsen
  • Per Holm Knudsen
Simon Olmo Larsen og Per Holm Knudsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu