Elsker, elsker ikke: Morten Søndergaard

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
15. marts 2013

Morten Søndergaard, forfatter.

Poul Rasmussen

Elsker

At læse om galakser, bakterier, etymologi. Et pludseligt opstået hul i kalenderen. At gå ind i nedlagte fabrikker, døde huse, forladte hospitaler. Gabriel Orozcos kunst. Leonardo da Vincis notesbøger. Tarkovskijs og Miyazakis film. Kafka. Borges og digtermunken Ikky. At gå i løst tøj, når det er varmt (helst over 30 grader). At sidde ved vinduet i fly. Inger Christensen. Begyndelser. Scott Walker, Merzbau og Bach. Blæksprutter. At tale med mine børn. At få breve med posten. Lister. Vulkaner. I et øjeblik at føle sig hjemme i verden. Napoli og Mexico City. Pentti Saarikoski og David Lynch og andre af finsk herkomst. Lyden af skridt i grus, lyden af et æg, der spejles på en pande. At høre en uventet solsort. At slå op i en digtsamling og kun læse et enkelt digt, fordi digtet oplyser hele resten af dagen. Agaver, ananas, palmer og chili. At spise æbler direkte fra træet. At plukke en tomat jeg selv har plantet.

Elsker ikke

Heldagsregn. Politikere, der taler i sportsmetaforer. Ord som omstillingsparat og andengenerationsindvandrer. Folk, der mener, at de repræsenterer sandheden (politisk, religiøst, kunstnerisk). Søde sager. Debattører i kommentarfelter og enhver form for dogmatik. Litterære blogs. Sjap. Bjørk, Bob Dylan og Bruce Springsteen. Guitarsoli og slappe håndtryk. At bære på skiudstyr. Realistisk prosa. Risengrød. Føleri. Tikkende vækkeure. Barnegråd. Afslag. Grillbarer og cafeteriaer. Parmiddage. At se tv. Cigarrøg. At vente på min kuffert i Kastrup Lufthavn og vide, at i ankomsthalen står folk klar med køller, og at det vil være gråvejr de næste tre uger. At udgive bøger (udgivelsesdatoer).

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her