Elsker, elsker ikke: Søren Ulrik Thomsen

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
At gå hen ad gaden med min kone i hånden, finbladet Ceylonthe, vintermørket, rå havregryn med mælk og sukker, psykoanalysens nøgternhed, Patrick Kavanaghs digt ’In Memory of My Mother’, stuvet grønkål...

Sofie Amalie Klougart

Kultur
22. marts 2013

Elsker

At gå hen ad gaden med min kone i hånden, finbladet Ceylonthe, vintermørket, rå havregryn med mælk og sukker, psykoanalysens nøgternhed, Patrick Kavanaghs digt ’In Memory of My Mother’, stuvet grønkål, højmessen, Hotel Randers, striptease, internetradioen Cinemix, Per Arnoldis revolverreplikker, sovevognstog, dogmet om Kristi dobbeltnatur, Henry Millers vitalitet, troskab, at ses igen, værtshuse med Slade på jukeboxen, Alfred Hitchcock, igen og igen at genoptage samtalen med mennesker jeg aldrig bliver enig med, Store Kongensgade, den menneskelige stemme, legetøjsracerbaner, troen på at verden kan blive bedre, at hente nystrøgne skjorter på renseriet, Henrik Pontoppidans De Dødes Rige, myldretid, at spise brasede kartofler med småt flæsk på tyske banegårde, den lille tøvende pause midt i et digt, David Hockney, at cykle hjemad i skumringen, Audi TT, unge menneskers fremtidsdrømme.

Elsker ikke

Smeltet ost, nationalisme, kunstnermiljøer, teokrati, John Lennons Imagine, at alting skal være festival, glinsende sportstøj, lukningen af Nørrebrogade, Henry Millers vitalisme, illoyalitet, at sige farvel for altid, tag 3 betal for én, kvarterløft, hudløst ærlige interviews, at skulle ud af fjerene, stand up-komik, kemisk psykiatri, når dyr får tøj på, rygeforbud, rytmisk musik i kirken, hedebølger, piercinger, eddikedressing, antiintellektualisme, troen på at verden kan blive perfekt, bydele hvor der ikke længere bor gamle mennesker, krimier om transseksuelle seriemordere, at Restaurant Aporta er blevet til McDonalds, når elevatordørene lukkes, finere madlavning, grøn by, privatisering af etaterne.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

steen ingvard nielsen

Det` det værste for mig.

F.eks. når man møder en forfatter som kan overbevise en om at det at skrive kan være en nødvendighed og at man selv om man havde besluttet aldrig at skrive en strofe igen, kan være nødsaget til at gøre det alligevel før eller siden.

Det` det værste for mig.

Frans Kristian Randlev Mikkelsen

Gør Thomsen til enevældig konge i 10 år. Så ville mange ting begynde at gå bedre.

Henriette Lund, Peter Andersen, olivier goulin, Mette Rosendal og Henrik Rude Hvid anbefalede denne kommentar