Baggrund
Læsetid: 1 min.

Kvindekroppen i kunsten

Fire kvindelige kunstnere, der bruger kroppen i kunsten
Villa Saló

Villa Saló

Arthur Køstler

Kultur
8. marts 2013

Her er fire vigtige eksempler på aktuelle kvindelige kunstnere, der bruger kroppen i værket i protest mod den måde, kvindekroppen bliver brugt og fremvist i popkulturen, kunsthistorien, reklamebranchen og sexindustrien. Værkerne er udvalgt af Mette Garfield, redaktør på magasinet Teater1:

»Disse fire kvindelige kunstnere bruger deres egne kroppe i kunstværket på en ny og grænsesøgende måde, der udfordrer beskuerens opfattelse af kvindekroppen siger Mette Garfield.

»De store kunstinstitutioner har taget performancekunsten til sig, så den har mistet lidt af sin revolutionerende karakter, men performancekunsten med kroppen i fokus udfordrer stadig den traditionelle forståelse af et kunstobjekt, der vurderes ud fra dets salgsværdi. Derudover åbner performancekunsten for interessante udtryk og undersøgelsen af identitets- og kønsspørgsmål, som man ser en fremtrædende interesse for i øjeblikket,« siger Mette Garfield

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her