Læsetid: 7 min.

Jeg orker ikke køkkenvaskrealisme

Der er al for meget kedelig hverdag i litteraturen i dag, mener forfatteren Peter Adolphsen. Han kan ikke se forskel på 1970’ernes bekendelseslitteratur og nutidens autofiktion. I stedet mener han, at kunsten skal finde på og skal gøre det fuldstændigt umulige troværdigt. Det er derfor, han finder på så mærkelige ideer i sin nye bog, ’År 9 efter Loopet’
’Der er kunst, der har mennesket som objekt og indbyder til identifikation med det formål, at man lærer sig selv bedre at kende. Men hvis man vil skrive om sit eget liv, er det nok godt at have levet. Måske er jeg ikke særligt interesseret i mig selv. Og mit eget liv er almindeligt, nærmest småborgerligt, det kan næppe interessere nogen,’ siger Peter Adolphsen.

Tine Sletting

8. marts 2013

Ideen til Peter Adolphsens nye bog, År 9 efter Loopet, fik han klokken 23.30, juleaften 2010. Det kan han se, fordi det præcis var på det tidspunkt, han skrev den ind i et af sine notedokumenter, det der handlede om lyd, vibrationer og musik.»Jeg researchede kvantemekanik; at få en god ide kræver tilløb. For det hele drejer sig om at få den rette ide,« siger han. »Det er derfor, jeg skriver så relativt få bøger. En god ide er ligesom en popsang, kernen skal være så enkel, at ringene breder sig hele vejen ud.«

»Det, jeg skal bruge, er en ide, der ’får det hele til at fare sammen og dukke frem igen’, som Per Højholt siger.«

I År 9 efter Loopet går verden i stå. En solsorts sang udløser en lydtsunami, der snart omspænder hele jorden, og alle mennesker går i loop. Undtagen Mark, der tilfældigvis udgør gennemsnittet af alle mænd i verden. Derfor forbliver han levende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu