Læsetid: 5 min.

’Vi tager vores seksualitet tilbage’

I et samfund seksualiseret af reklameindustrien, pornoindustrien og musikbranchen vil det københavnske Dj-kollektiv Slutcore Crew have deres seksualitet tilbage. De iklæder sig derfor lak, hotpants og meget lange øjenvipper for at gøre op med den underdanige kvinderolle
Vi er ikke nogens, og det er vores valg at se ud, som vi har lyst til. Vi skal ikke være sexede over for nogen, siger Liv Andersen og Tobi Egelund  fra dj-kollektivet Slutcore Crew, der selv vil  styre deres seksualtitet

Vi er ikke nogens, og det er vores valg at se ud, som vi har lyst til. Vi skal ikke være sexede over for nogen, siger Liv Andersen og Tobi Egelund fra dj-kollektivet Slutcore Crew, der selv vil styre deres seksualtitet

Sara Galbiati

8. marts 2013

Til hverdag ligner Liv Andersen og Tobi Egelund almindelige unge kvinder. Men når de i weekenderne er en del af dj-kollektivet Slutcore Crew, skruer de deres kroppe ned i hofteholdere og kompromitterende lak-toppe for at dyrke og overdrive den kvindelige seksualitet.

Slutcore Crew består af skiftende medlemmer, lige nu er der mellem fem og syv personer med, og de spiller sexistisk musik, men bruger til at få deres egne feministiske budskaber ud. Slut, som er det engelske ord for tøjte, har for dem en kvindefrigørende betydning.

»Alle former for seksualisering er blevet en offerliggørelse af kvindekroppen,« siger Tobi Egelund og forklarer, at Slutcore Crew handler om at seksualisere sig selv, men at gøre det af egen fri vilje og frigøre kvindekønnet fra den stereotype forståelse af den kvindelige seksualitet som noget skamfuldt.

»Vi er ikke nogens, og det er vores valg at se ud, som vi har lyst til. Vi skal ikke være sexede over for nogen,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er hovedsagelig mellem 15-30 år, at 'tænksomme' gemytter fantaserer over dusinvis af 'køn', der ikke er opdyrket og italesat etc.
Man vil gerne være noget særligt og lissom føler sig lidt speciel, og leder efter rationale.
Hen ad vejen indser alle, at der er to køn og naturligvis det sædvanlige biologiske omvendt-motivations-potentiale, nødvendigt affald fra mutations-mekanikken.
Og at resten er børn der leger de er et eller andet. Men det har børn brug for at gøre.

Det vil være frigørende for alle "køn" når vi holder op med at have så mange forventninger til hinanden og bare nyder hinandens selskab og respekterer hinanden, mand-kvinde mand-mand kvinde-kvinde og alt derimellem. Jeg er personligt meget træt af at skulle leve op til at være en "normal" kvinde, som det er svært ikke at skulle være, når man bare er helt almindelig hetero. Du har ikke så mange valgmuligheder, medmindre du har det fint med at blive betragtet som kommende, ensom "kattedame" eller vraget gods over sidste salgsdato når det gælder frugtbarhedskriteriet. Vi hører hele tiden om at det er helt ok at være notorisk single og ikke ønske sig børn eller alt imellem ugift og/eller barnløs, men nej, det er sjældent helt ok derude i virkeligheden. Kvinders valg af livsstil og seksualitet er stadig en offentlig affære her i år 2013...

Esben Maaløe

en meget ringe kunstart i så fald ... jeg læste kun nedladenhed og det sædvanlige "mine erfaringer er alles virkelighed"