Elsker, elsker ikke: Ib Michael

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Storbyer delt af vand, husbåde, berusede kvinder, håndbyggede kajakker, træblæsere, droner, der lægger sig under musikken...

Sofie Amalie Klougart

Kultur
19. april 2013

Elsker

Høje kirkerum, opremsninger af Borges, havet, reflekserne, store afstande, lysindfald i mørke kamre, malerier som en solstråle har opdaget, vinterbadning i tropiske farvande, fridykning, øjeblikket hvor fisken spræller på harpunspidsen, seafood i kokosmælk og lime, chili i maden, chili i chokoladen, ting der siger klik, drengerøvsudstyr, anløbne kompashuse, instrumenter af messing, navigationsprogrammer, jukeboxe, småt bærbart elektronik, forsvundne stammer, skylines, linjerede notesblokke, fyldepenne, børn der leger med sproget, digte, der fortætter rummet og romaner, der udvider det, vulkanudbrud, gryet set gennem en hængekøjes masker, storbyer delt af vand, husbåde, berusede kvinder, håndbyggede kajakker, træblæsere, droner, der lægger sig under musikken, forældede kalenderblade, håndmalede farvefotografier, kobberstik af sabelsvingende beduiner, lange sørejser og korte tandlægebesøg, japanske kirkegårde, øer, der svæver på en tågebræmme..

Elsker ikke

Det, der foregår i høje kirkerum, lister i prioriteret rækkefølge, brugervejledninger, saml-selv-reoler, spørgeskemaer, hierarkier, mænd, der ikke kan se sig selv, politisk bondefangeri, fællesnævnere, emballage, der ikke kan åbnes, meninger, den moralske oprustning, demokrati introduceret med våbenmagt, ytringsfundamentalister, balsamerede statsledere, den permanente forargelse, tag-selv-borde, anekdoter fra dengang man var lille, snoede lagner, programmer med skjulte kameraer, der afslører småsvindlere, skadefryden over andre der dummer sig, kvinder der ikke kan høre sig selv, barberede øjenbryn, hår på tandbørsten..
 

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

steen ingvard nielsen

Jeg har gjort det til en vane først at se efter det der står mellem linjerne, det er i nogle tilfælde en hel roman i sig selv.

Bjarke Hansen

Vinterbadning i tropiske farvande...ja kan kun være enig. Ligger ib stadig i hængekøjen og ser havets bølger bruse op på stranden ?