Klumme
Læsetid: 1 min.

Elsker, elsker ikke: Niels Lyngsø

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
5. april 2013

Niels Lyngsø

Ditte Bjerregaard

Elsker

Kvinder med store runde røve, ’træstammer’ (de giftiggrønne af svensk oprindelse), birkestammer, Crémant, Brunello, at le, Bachs klavermusik, myreslugere, at pisse i det fri (hands-free), syrener, svaler, sval argumentation, at blive ’objektgjort’ af en kvinde, tv-serien Treme, de mønstre der opstår bag øjenlågene når man har gnedet øjnene hårdt, disco, sudoku, at ælte, at kneppe efter at have røget pot, havbad, jade, de forhåndenværende søms princip, at sidde alene og læse en bog, »Snemusen Knud«, »Jeg gik mig ud en sommerdag« og næsten alt andet med Povl Dissing, skyer set fra et fly, uartikuleret liderlighed, at andre elsker andre ting end jeg gør.

Elsker ikke
Remoulade, uartikuleret vrede, glatbarberede kusser, kernemælk, forstæder, hunde, Bob Dylan, sønderkogte grøntsager, billeder af mad på Facebook, Bachs oratorier og passioner, rødkål, ordet ’objektgjort’, digte der stiller sig tilfreds med alt for lidt, provinsiel selvfedme, jul, Karen Blixen, de autonome, de nationalkonservative og alle andre der har fundet sandheden, R’n’B, Campari, konsulenter, duer, grapefrugt, nåle, min næse, min forfængelighed, min tilbagevendende følelse af at være uelsket.
 

Serie

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anders Sørensen

Få stoppet den her artikelserie. No årfens til ovenstående, men fuck, hvor er konceptet træls.

Anders Sørensen

Elsker: en hel del og måske dig og den film jeg så

Hader: det her koncept og krig og den film jeg så

OG JORDBÆRSYLTETØJ!

Michael Kongstad Nielsen

Det er et udtryk for faldet. Informations fald. Fra seriøs avis til "moderne tider". Til "krop" og "serveret", "brevkassen" og "hvad skal den hedde" (damens), til poesibog og de ansattes personlige facebook-agtige klummer. Det er muligt, Information er gået i barndom, eller at de tror omverdenen er det, men jeg tvivler på det holder i længden, facebook eller ej.

Maj-Britt Kent Hansen

... og det bliver heller ikke mere interessant af, at det hverken er tematisk eller alfabetisk opstillet, men bare én stor rodebunke.