Elsker, elsker ikke: Robert Zola Christensen

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
12. april 2013
Ulla Voigt

Elsker

Jeg elsker mine sønner, nikotin kick, blød regn i maj, bordtennis, et fyldt køleskab, syv kæmpe cruiseskibe om natten ud for Bahamas, min døde far, silkeaberne, der kaster frugt efter os, mens vi svømmer i poolen, foie gras på rugbrød, fællessaunaen i Bjärred, Mari, vindmøller, champagne, rede penge, det store lokomotiv i digtet Memphis Station, Sankt Hans bål, at sætte det sidste punktum, duften af syrener på vej hjem fra fest, Ziggy Stardust, solide huse, sex i det fri, kaffe, Liseleje, ribbensandwich, beskeden: We will be landing in a few moments, eller hvad, det nu er, de siger i højttaleren umiddelbart før landing.

Elsker ikke

Jeg elsker ikke bonderoser, dansk design, jazz, vandmænd, Monac cafeterierne langs det danske motorvejsnet, Freud, nærighed, naboer, cykelpunkteringer, kokosmåtter, Tivoli, spejderbevægelsen, våde håndklæder, unødvendige møder, mikrobølgeovne, lindy hop (i al hemmelighed), safran, Rolf Sørensen, fussball frisurer, min mors alkoholisme, ordet ’benvarmer’, Gdansk og Poznan, transit, Blue Grass, skiltet Balloner förbjudet på Malmø Station, kogte kartofler, Lalandia, digtoplæsninger, sandpapir, Smagsdommerne, Karry Wurst, franske opredninger, Dronning Margrethe, Prins Henrik og deres hunde.
 

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her