Læsetid: 6 min.

Incest og kaniner

Baronessen havde en farm i Afrika, Erling Jepsen havde en lidt mindre i sin barndomsby. Det har han skrevet en sammenlignende roman om, for i Sønderjylland var der også eksotiske dyr
Forfatter Erling Jepsen er træt af offerrollen, fordi han kommer fra en familie med incest. Også i hans nye roman, som spejler Blixens ’Min afrikanske farm’, er det dog et tema.

Tine Sletting

27. april 2013

Erling Jepsen har haft en usædvanlig karriere som forfatter. De første 25 år skrev han skuespil til radio, tv og teatre, i alt cirka 50. Det gjorde ham kendt i teaterkredse, men det var først, da han begyndte at skrive romaner, at han blev kendt i videre kredse. Gennembruddet kom med romanen Kunsten at græde i kor, som også blev filmatiseret, og som var inspireret af hans sønderjyske barndom i et hjem med incest. Faderen misbrugte sin datter.

Nu er han aktuel med en ny bog, som også har fået flotte anmeldelser med på vejen. Han arvede en vase, som har tilhørt Karen Blixen, og fordi han havde den stående, fik han ideen til at genlæse, genskrive og genspejle hendes roman Min afrikanske farm, men på sin egen måde. Hvor Blixen indleder sin roman med ordene »Jeg havde en farm i Afrika ved foden af bjerget Ngong«, begynder Erling Jepsens sådan: »Jeg havde en farm i Sønderjylland ved foden af Gramby bakke«. Hvor Blixen dyrkede kaffe, avlede Jepsen kaniner. Og kaffe var noget, man drak, og det en hel del af ved de legendariske sønderjyske kaffeborde med masser af hjemmebag til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu