Læsetid: 4 min.

Portræt af et tomrum

Hvordan skildrer man årelang kedsommelig ventetid, der samtidig er et spørgsmål om liv og død i et ungt menneskes liv? Det er den opgave som Michael Graversen forsøger at løse i sin film ’For ung til udvisning’ om de unges situation på et børneasylcenter i Jægerspris
Michael Graversen har lavet en 30 minutter lang film om flygtningebørns liv på et asylcenter i Jægerspris. Graversen oplevede, at der bag facaden og frustrationerne stadig gemmer der sig små drenge, der nogle gange bare gerne vil hjem til sin mor.
18. april 2013

Hvad sker der, hvis man placerer en række belastede flygtningebørn i et system, de grundlæggende ikke forstår og lader dem vente i årevis på en skæbne, de ikke kender? En skæbne, der er altafgørende for både deres liv og selvforståelse. Hvordan er det at leve i det limbo dag ud og dag ind, langt væk fra sit hjemland og familie?

Det undersøger Michael Graversens nye film For ung til udvisning. Det er blevet til en film, der i stor udstrækning også afspejler Graversens egen rejse med at være på børneasylcenteret i Jægerspris. For der går ikke mange timer fra, at han forlader de omkringliggende naturskønne omgivelser med ’familier der spiser Hansen-is’ til den første rude bliver smadret i centeret.

Han bliver samtidig mødt med mistro fra både personale og drengene på centeret. En mistillid som han kun langsomt får lirket op for, og der går derfor måneder, før han kan begynde at filme noget, der tilnærmelsesvis er interessant. Det går samtidig op for ham, at de unges tilstand er så ustabil, at en traditionel karakterbaseret film ikke er en realistisk mulighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Pia Qu
Pia Qu anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg er så spændt på at se den, - god artikel! Men det ærgrer mig grusomt at jeg skal se den på et tidspunkt hvor mit hjerte og sind allerede er helt slidt op efter en lang dags beskæftigelse og jeg synes det er underligt at sådan noget skal sendes så sent..

Nu har jeg delt flere ting på asylrets fb-side de sidste par dage, bl.a. også nogle link til siden Multisamfund.dk der har nogle relevante tal om uledsagede afghanske børn..