Elsker, elsker ikke: Christel Wiinblad

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
31. maj 2013

Christel Wiinblad. Foto: Gyldendal
 

Elsker

Æbleblomster, enkelt undertøj, Elmegade, Merkur, grøn te, Søerne, Daniel Johnston, skoletasker, skateboards, fiskestænger, Jay-Z, Ørstedsparken, solen, Georges Bataille, Alt hvad jeg har, bærer jeg hos mig, sex på offentlige steder, Jean-Louis Coulloc’h, Pluto, beuf bearnaise, Chris Pedersen, Knippelsbro, Det mindste paradis, lyde i hotelværelser, grønne asparges, sommeraftener, sand under fødderne, Ecce Homo, Neptun, chokolade, Mother Sparrow, turkis, silkekjoler, Glenn Christian, græsstier, bøgeskove, Iggy Pop, geparder, Marion Cotillard, BBC Nature, gin og tonic, Michael Haneke, koøjne, badedragter, sommerfugle, Lysets flamme, Helle Virkner, fotobøger med Glenn Gould, Femine Gospels, The Clash, samlinger, drengedrømme, dis, vinterbadning, at cykle ukontrolleret stærkt på Volden om aftenen, Istedgade, Svendborgssund, hofteholdere, stort set alt, der er queer, Dublin, Cat Power, solopgange, Marilyn Monroe, firben, kage, tang, riddere, Nordhavn, sømænd, André Gide, nøgen begejstring, Aki Kaurismäki, vilde planer, Elefantmanden, glæde uden grund

Elsker ikke

Plastik, stirrende øjne, at tænke verden politisk, papkasser, umenneskelige fald, kaffe, pumpede læber, avisoverskrifter, skrabet hår, sorte huller, pencilskirts, kartofler, sælgere, Kate Moss, syntetiske stoffer, symmetriske ansigter, Seven Eleven, billige point, at vågne skævt i kroppen, sodavandsis, parkeringsbøder, skamskud, sorte Audier, søvnløshed, skader, kvalme, stress, betonbygninger, hysteriske ambitioner, magtmennesker, desperation, sladder, trang, tvang, fjernsyn, aggressiv begejstring, at flyve langt, skabsbøsser, visse fuldmåner, parfumerede rengøringsmidler, dræbersnegle, kommen, ydmygende sorg

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Karol Kanarra

Elsker: Bræk med citrusduft
Elsker ikke: Opkast