Læsetid: 1 min.

Direkte fra Bornholm

20. juni 2013

Hvis folket ikke kommer til folkemødet, må folkemødet komme til folket.

Det må være nogenlunde sådan, de ansvarshavende medarbejdere på landets tv-stationer har tænkt efter to års kritiske påstande om, at det store folkemøde i Allinge på Bornholm ikke lever op til sit navn. De havde i hvert fald rullet flere kilometer kabel rundt på den lille klippeø: DR sendte hele DR 2’s formiddagsflade og flagskibe som Debatten og Deadline af sted, mens TV 2 var repræsenteret med både kultur og nyheder på News.

Og folket på fastlandet fik stuetempererede tv-transmissioner, der lignede noget fra dogmefilmenes guldalder. Det er selvfølgelig også begrænset, hvor mange lækre effekter og kameragange man kan inkorporere, når folket sidder i vejen, og regnen pisser ned. Og mens blæsten kradsede sig ind i tv-mikrofonerne, talte Martin Krasnik bare højere og højere.

På Allinges havn besluttede Debattens redaktion efter timers skæven mod himlen at fastholde planen om at sende helt ude fra havnemolen. Stakkels Simon Emil Ammitzbøl som han stod der i kortærmet skjorte.

På scenen i haven hos Allinges Gæstgivergård var vinden ikke i samme grad et problem for Kulturen på News, der havde været forudseende og medbragt arsenaler af hårspray. Til gengæld blev scenen våd og glat, og regnen fik publikum til at slå paraplyerne op og stimle sammen i ufotogene grupper. Imens sad filminstruktør Lotte Svendsen med pink gummistøvler og sprayløst hår og balancerede på øens højeste barstol.

Og alligevel fungerede det. Ikke altid, men ofte. Der var ingen fancy lyssætning eller flotte grafikker. Tit var det netop bare gæster på for høje barstole og værter, som kom til at vende ryggen til både publikum og kameraer. Men der var ’bornholmsk autenticitet’, som en tv-chef en sen nattetime erklærede, af den slags, man ikke kan købe for penge, og der var interessante mennesker, som snakkede om interessante ting. Måske skal der i virkeligheden ikke mere til for at lave det, de kalder godt

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu