Læsetid: 1 min.

Elsker, elsker ikke: Iben Mondrup

7. juni 2013

Elsker

De første snespurve på klippen, i sneen, og den enlige på stoleryggen i mit værelse når jeg har sovet med åbent vindue, min fars hæse latter, når jeg fortæller ham om fuglen; den var lydløs, siger jeg, udpustede mågeæg, gråblå med brune pletter, reder, de nederste dun på fjeren, dun i dyner, puder og i køkkenvasken når min mor plukker fugle, æg der klækker, hovedpuder, at løbe på klipper og lade kroppen finde vej under ravnens rå latter, dens skællede fødder, marieglas, granater, bristende is, åbne øjne der ser indad, mørket derinde, pletter af lys, søpindsvin, stenstrande, sten med huller i, tordenvejr, forladte sneglehuse, kammusslinger, eremitkrebs, fiskestimer, ord som sitren, dirren, bæven, duven, det lille plop når tejsten dykker, min far der sigter mod vandspejlet, fuglen der dukker op igen, og skud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu