Læsetid: 3 min.

Kritisk blik på mediemanden med magt, Simon Andersen

Nyt portræt tegner et kritisk billede af Simon Andersen, redaktionschef på dagbladet BT, som er og har været involveret i en række omstridte mediehistorier
3. juni 2013

Det krævede ikke mange skridt på denne avis’ redaktion at få fat i et telefonnummer til Simon Andersen, redaktionschef på BT. Blandt journalister er han almenkendt. Uden for mediearbejdspladserne er han næppe et emne, der optager mange frokostpauser.

Det har de journalistiske historier, han har haft en del af ansvaret for, uden tvivl gjort: Sagen om den kontroversielle bog Jæger – i krig med eliten, der blev oversat til arabisk af Forsvarskommandoen selv, sendt til og bragt af BT. Sagen om DR-dokumentaren Den Hemmelige Krig, som Simon Andersen medvirker til at kritisere i en artikelserie, hvorefter en uvildig undersøgelse kritiserer journalistikken i flere tilfælde.

Og så sagen om Helle Thorning-Schmidts private skatteforhold, der røg på forsiden af BT under folketingsvalgkampen, da hun var oppositionsleder. En sag, som nu er under behandling i en undersøgelseskommission.

Sagerne, og kritikken af det journalistiske grundlag for sagerne, er grunden til, at medievirksomheden Zetland har valgt at skrive et portræt af Simon Andersen i form af en såkaldt single, en digital artikel i en novelles længde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
  • Maja Skov
Oluf Husted og Maja Skov anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lotte Jørgensen

Hvilken underlig ikke-anmeldelse. Singlen kan anbefales som et kig ind i et af medieverdens værksteder - og så håber jeg seriøst at der ikke ser sådan ud alle steder.

Steffen Gliese, Malan Helge, Ingrid Uma og Mette Hansen anbefalede denne kommentar
Mette Hansen

Han har levet fedt på at være bonkammerat med de borgerlige!!

Lene Christensen, Maja Skov, Steffen Gliese og Malan Helge anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Hvis nogen undrer sig over Nynne Bjerre-Christensens eklektiske valg af borgerlige debattører på Deadline, kan forklaringen uden tvivl findes i det forhold, at hun danner par med Simon Andersen.

Malan Helge, Lene Christensen, Maja Skov og morten andersen anbefalede denne kommentar
Peter Jensen

Om det fungerer som hos Simon og sligt sindede medieakrobater alle vegne er måske ikke helt så afgørende - af større betydning er vel at det accepteres at journalistik produceres på denne måde, og at denne accept udgår fra såvel branchen selv som brede skarer af den danske befolkning. Ingen vil gøre noget ved det - og alt viser at det er komplet naivt at håbe på at der findes good guys hist og pist som skulle kunne forandre på udviklingen. Karrieretænkningen, kommercialiseringen og kapitaliseringen af aktørernes etik er mest af alt strukturelt betinget, dvs. strukturelt dirigeret ... eller, faciliteret, som det jo nok ville hedde sig på moderne, politologisk leadership'sk.

Lene Christensen, Pia Madsen og Maja Skov anbefalede denne kommentar