Nyhed
Læsetid: 1 min.

Kunstsamlernyt

Kultur
7. juni 2013

Andy Warhol har også tegnet H.C. Andersen. To af værkerne er på Sothebys den 27. juni, hvor den berømte kunstsamler Charles Saatchi i øvrigt har sat endnu et af sine Tal R-malerier på. H.C. Andersen-billederne ligger mellem 100.000 og 150.000 danske kroner i vurdering. Tal R’s Sisters of  Kolbojniks, der måler 250 x 250 cm, er vurderet til cirka 350.000 til 450.000 kroner. På auktionen er der også en sær skulptur af Elmgreen & Dragset og et øje af glas af Olafur Eliasson.

Jesper Justs danske pavillon på Venedig Biennalen blev positivt omtalt i New York Times. Også Huffington Post har skrevet om værket, der består af en film om et falsk Paris i Kina. Colonel aka Thierry Geoffrey har undersøgt gæstfriheden på årets pavilloner og er endt som en del af Zimbabwes pavillon, hvor han nu skal husere de næste fire måneder.

Janus Høm & Toke Lykkebergs værk Generousability, der er en del af afgangsudstillingen på Charlottenborg, og som fik ros i sidste uges anmeldelse her i avisen, er også at finde i Venedig som en del af Palazzo Peckham-projects.

Danh Vo får også ros i internationale medier for sit bidrag til den officielt kuraterede del af biennalen, hvor han viser konstruktionen til en gammel vietnamesisk kirke.

Copenhagen Photo Festival 2013 åbnede i går i København, hvor den løber 10 dage frem. I alt 4.000 værker med. Se det omfattende program på deres hjemmeside.

Munch får sit eget spektakulære museum i Oslo. Kommunen gav grønt lys tidligere på ugen. Museet åbner i 2018.

Martin Martensen-Larsen, der har lavet en del stunts omkring dødsstraf, får omtale i amerikanske medier for sit kommende projekt, hvor han vil male en fange på dødsgangen fra top til tå med guldmaling, inden han skal i den elektriske stol. Bagefter skal kroppen udstilles. Martensen-Larsen bliver berømt. Og Strøgets mimere får mareridt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her