Læsetid: 4 min.

Den lille piges afgrundsdybe sorg

Tårer løb ned ad mangt en pigekind, da kongens livlæge mistede hovedet i Herta J. Enevoldsens ’Caroline Mathilde og Struensee’. Nu genudgives fire af den populære men næsten glemte forfatters historiske romaner for børn. Bøgerne er nærmere romancer end romaner. Men suk, Corfitz Ulfeldt... måske betyder følelser alligevel noget
Tårer løb ned ad mangt en pigekind, da kongens livlæge mistede hovedet i Herta J. Enevoldsens ’Caroline Mathilde og Struensee’. Nu genudgives fire af den populære men næsten glemte forfatters historiske romaner for børn. Bøgerne er nærmere romancer end romaner. Men suk, Corfitz Ulfeldt... måske betyder følelser alligevel noget
7. juni 2013

Det kaldes bogslugerfasen. Man har lige fået rigtig styr på at læse, på hvad man kan lide og på hvordan man går på biblioteket og vælger bøger selv. En enkelt god læseoplevelse kan på det tidspunkt betyde, at man rydder hele forfatterens hylde på biblioteket. Man ligger hellere inde i teltet i fyrre graders varme og læser end bader med resten af familien i sommerferien. Man længes efter forfatterens næste bog. Man kan bare ikke få nok. I 1970’erne og 80’erne spillede forfatteren Herta J. Enevoldsen den rolle for mange unge piger. Hendes serielle romaner om store – ofte kvindelige – historiske personligheder var voldsomt populære. De udkom i flere oplag. Og lektor i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet Lilian Munk Rösing var én af de piger, der arbejdede sig gennem hele rækken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu