Læsetid: 4 min.

’I New York handler det om produktet, ikke personen’

I det kreative kollektiv ’This Is Care Of’ på Broadway på Manhattan udnytter en kommerciel musikproducer, en sangskriver og en grafisk designer hver deres kompetencer til at sikre opgaver hos museer, tøjfirmaer, magasiner og virksomheder
Det New York-baserede danske kunstnerkollektiv, ’This is Care Of’, og bandet Hess Is More har i denne måned et stipendiat til at producere ny musik på det alternative Clocktower Gallery i Manhattan. Her ses musikproducer Rasmus Bille Bähncke (tv), musiker og sanger Mikkel Hess (midten) og visuel designer Jacob Wildschøitz (th.) læne sig op ad klokketårnet på taget.

Nina Mouritzen

3. juni 2013

For nogle år siden havde Rasmus Bille Bähncke fået nok af sin kommercielle succes som partner med musikproduceren Adam Anders i New York. De havde lavet musik til succesrige serier på Fox TV som Glee og til High School Musical 3. Den danske musikproducer, sangskriver og keyboardpianist begyndte rastløst at søge efter mere kunstnerisk inspiration.

»At skrive popmusik for sangere ender nogle gange med, at man blot møder dem en enkel dag. Jeg havde stærkt behov for at lave nye sounds,« fortæller han.

Rasmus Bille Bähncke er en høj fyr med langt hår, fuldskæg og en stor, mild latter. Han bor sammen med sin kæreste, der er ansat i FN, og deres barn nær Wall Street på Manhattan.

Hvordan finder man så som dansk musikproducer noget nyt og inspirerende i New York?

Ved at møde nogle andre danskere, tyder noget på. En aften var Bille Bähncke taget på spillestedet Knitting Factory i Brooklyn for at lytte til to lesbiske danske musikere rappe.

»De hed Fagget Fairys og spillede progressive beats; virkeligt forfriskende,« husker han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu