Læsetid: 4 min.

’Dødens Gab’ handler om watt pr. kilo

Det er ikke kun talent, men kropsvægt divideret med muskelkraft, der er afgørende for, om en sprinter er ‘rigtig’ sprinter - og det er ikke kun muskelkraft, der er afgørende
Mark Cavendish har et tråd på mere end 2.000 watt. Det sikrede ham sejren i Tour’ens 5. etape.

Nils Meilvang

9. juli 2013

Da jeg hørte dem sige ’Dødens Gab’ i TV 2-dækningen fra målstregen, spekulerede jeg på, hvor langt de kan komme ud i metaforer for et cykelløb og dets udøvere? Jørn Maders ’brune muskel’ om Indurain står vel stadig som længst ude.

Dog, ved nærmere eftertanke er billedet af et blottet hajgebis faktisk rammende for feltets sprinterhold, når de sluger de sidste udbrydere for at rydde en opløbsstrækning til den programmerede spurtduel, de lange etapeløbs tivolifyrværkeri.

Denne uge er sprinternes, fraset onsdagens enkeltstart, der kan flytte tid i toppen af klassementet, afhængig af hvor hurtigt Team Skys Chris Froome kører. Med mindre han tager flere minutter fra de nærmeste rivaler – og det skal han helst ikke, da de 33 km er en relativ kort styrkeprøve mod uret – vil vi se løbet folde sig ud i de sidste fem-seks dage med de tre hårde Alpe-etaper som kulminationen på et cykelløb, der efter de to Pyrenæer-etaper omsider har indfriet forventningerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu