Læsetid: 10 min.

De erotiske oaser

Overalt i Danmark mødes fremmede mænd på offentlige steder for at dyrke sex. Det kaldes cruising, og selv om det udspiller sig lige for næsen af Familien Danmark, er det alligevel så skjult, at det sjældent bliver bemærket
I Ørstedsparkens stisystemer findes erotiske oaser, hvor mænd cruiser, dyrker sex i det skjulte.

I Ørstedsparkens stisystemer findes erotiske oaser, hvor mænd cruiser, dyrker sex i det skjulte.

Sigrid Nygaard

3. juli 2013

Niels går forrest langs en smal sti. Tæt bevoksning klemmer stien klaustrofobisk sammen fra hver side, og han må ofte bøje en gren væk, så vi kan fortsætte udforskningen. Klokken er 22.30, marts måned. Vinteraftenen er kulsort under en måneløs stjernehimmel, så stien bliver opslugt af mørke få meter fremme.

Vi befinder os i Fælledparken i København, men det er ikke på en officiel sti. Vi går rundt inde i en af parkens mange tætte beplantninger, der set fra oven ligner grønne øer af vegetation, som adskilles af hovedstier og græsarealer, og det er ikke en tilfældig beplantning af træer, buske og planter, vi er ved at udforske. Vi er i en såkaldt erotisk oase, hvor mænd mødes med fremmede mænd for at dyrke sex.

Niels stopper op. Han løfter afventende hånden, som om han vil pege på noget, han ikke er helt sikker på, han faktisk har set, og i et kort øjeblik står han helt stille. Så peger han ind i mørket langs stien med sikker, strakt arm. Den er god nok.

»Der er én,« hvisker han entusiastisk, så det bliver lidt for højt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Hans Aagaard
David Zennaro og Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Preben Späth

Jeg har ærligt talt meget svært ved at se hvorfor der skal bruges hele to sider tekst med stort billede af nogle buske for at vi skal læse om, hvordan bøsser finder deres venner i en park omaftenen - hvad er den dybere mening?? Er der virkelig ikke noget mere relevant, Information kan bruge egen og læsernes energi på? Det er muligvis ikke politisk korrekt at skrive dette, men gør det alligevel.

Else Marie Arevad, Jens Overgaard Bjerre, Ib Christensen og John Vedsegaard anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Det er sikkert vældig spændende at cruise, men det er ikke voldsomt spændende at læse om.
Der skal være noget nerve - hvis man kan kalde det sådan.

Hvad sker der, hvis en mand afviser en anden mand på en cruising? Kan man komme hjem med andet og mere end en tom fornemmelse i kondom-pungen? Vil man gerne opdages i akten eller vil man bare gerne være anonym sexudøver, siden man vælger sådan et mødested frrem for f.eks bøssebarer? Kan man blive for gammel til cruising..?

Spørg venligst på læsernes vegne. :)

olivier goulin

Man behøver ikke være homofob for at synes, at det her bare er for meget.
Jeg begriber ikke, at man tillader den slags i offentlige parker. Kan de ikke, som alle andre, dyrke de lyster derhjemme?

Helt uanset den seksuelle præference, så er exhibisionistisk, grænseoverskridende seksuel selveksponering bare generelt 'træls', for at sige det på jævn jysk.

Lidt større diskretion omkring ens sexualliv ville være ønskelig.

/O

Lise Lotte Rahbek

Olivier Goulin

Hvis ikke du SER dem - så er de vel diskrete nok. :)

David Zennaro, Morten Lustrup og Morten Jespersen anbefalede denne kommentar
Christian Svenstrup Harder

Skulle aldrig have læst den artikel.
Nu vil jeg, i en blanding af nysgerrighed og paranoia, kigge mig over skulderen, hver gang jeg går forbi travbanen.

Jeg synes det er noget forfærdeligt svineri, at efter efterlade parken på den måde...

Else Marie Arevad, Nic Pedersen, Christian Svenstrup Harder og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

mest af alt synes jeg at den her artikel not vil puste til homofobi, og at man lisså godt ku ha ladet emnet ligge i fred, det ville jo ikke have gjort videre skade på den demokratiske proces eller pressens frihed, om man havde ladet bøsserne i fred. men bortset fra det ku de selvfølgelig godt gøre rent efter sig selv, men det var nu ikke nok grund til artiklen heller

Else Marie Arevad, Marie Jensen og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar
Mathias Aleksander Olsen

Jeg synes, det var en spændende og godt fortalt reportage. Og nej, den handler ikke, som nogle af de andre kommentarer kritiserer, om politik, økonomi eller krig - men det viser mig som læser noget om det samfund, jeg lever i, og den stiller min nysgerrighed. Jeg har selvfølgelig hørt om mande-hanky-panky i parker rundt omkring, men jeg har altid tænkt over hvordan det mon i grunden foregår, hvordan de mødes - og det får jeg svar på. Og jeg tror ærlig talt ikke, at man kan sammenkæde agurketid med antallet af homofober i Danmark, Claus Maack.

David Zennaro, Morten Lustrup, June Beltoft og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar

Jeg ved desværre en hel del om homofobi, Mathias Aleksander Olsen, og nok om det til at vide at reportager som den ovenfor næppe læses af brølende macho-fyre der vil slå på tæven. Men her i kommentarfeltet kan man blandt andet læse, at folk med disse lyster (til mandesex) vel ikke behøver at udstille det hele tiden, og hvordan kan "den slags" overhovedet være tilladt? DET er homofobi på brugerniveau: bare slå dig løs, det er en gratis omgang! I agurketiden er der masser af gratis omgange, denne er blot en af dem. Hvem udstiller hvem her?

Jesper Oersted

Jeg undrer mig bare over at det er mænd der dyrker friluftsex. Hvorfor ikke kvinder eller mand-kvinde? På mig virker det lidt primitivt og desperat.

Anders Sybrandt Hansen

Det var sgu da en meget spændende reportage. Der er homoseksuelle mænd, der knalder i parken, og sådan gør de så. Fint nok. Hvilken homofobi, taler I om, Bob og Claus?

Anders, der var en kommentar hvor det blev spurgt hvordan sådan noget overhovedet kunne være tilladt, som åbenbart blev taget ud, der var vist et par andre, christian vil kigge sig over skulderen, skulle ikke undre mig om det kunne puste til hele børnelokkerfrygten - homofile mænd i buskene, som søger hinanden er jo da vist farlige for børnene, osv.

Christian Svenstrup Harder

@Bob Jensen

Før du pådutter mig med skældsord som homofob eller det der er værre, synes jeg du skulle læse mit indlæg igen.
Ved genlæsningen vil du opdage, at før jeg nævner at jeg vil kigge mig over skulderen nævner mine bevæggrunde herfor: "en blanding af nysgerrighed og paranoia"
Og så må du gerne forklare mig hvordan du tolker det som noget der kunne antyde homofobi.
Når det så mislykkedes dig, kunne du passende komme med en undskyldning for din latterlige insinuering.

Der refereres til den homofobi der to gange i kommentarfeltet kommer til udtryk:

1.Den Helligt Forargede ("begriber ikke, at man tillader den slags i offentlige parker".)

2.Den Heteronormativt Morsomme ("i en blanding af nysgerrighed og paranoia, kigge mig over skulderen").

3.Den Uforstående Bedrevidende ("primitivt og desperat")

Den første er forarget over at den slags overhovedet kommer til udtryk, og kan vi dog ikke snart blive fri for at høre om deres sexualitet? Her kunne det passende indskydes at det er en journalist og en fotograf der udstiller, ikke andre (og hvad forestiller det billede egentlig? et bleskift gone bad?). Man kan eventuelt også lukke ørerne, men nogle mennesker - ingen nævnt, ingen glemt - er fuldstændig eksede med at forarges.

Den anden kan til enhver tid dække sig ind med en opkvikker a la: "Har du ingen humor?", og går dermed det homofobiske ærinde at fremstille homosexuelle (mænd især) som sexuelt farlige og på evig, ukritisk jagt efter ægteskaber der kan ødelægges - thi sådan er den homosexuelles natur; fra Satan selv udsendt for at skabe fortvivlelse og fortabelse - den homosexuelle forfører er en gammel myte, der stammer fra ca. år 1000 (Pave Gregor) og opstod i forbindelse med kirkereformer af den opstrammende slags.

Den sidste kan med sin kommentar forsikre sin omverden om at være HELT normal og på DEN RIGTIGE side af livet, modsat de "tvivlsomme" bøsser. ÆGTE kærlighed kan ikke diskuteres, og derfor skal alt andet mistænkeliggøres og helst også latterliggøres lidt.

Nå, vi får se om den så også bliver slettet?

June Beltoft

Hvis man ikke gider læse om andres seksualitet, så er det jo helt legitimt at undlade at læse artiklen.

Just sayin'...

Anders Sybrandt Hansen

Tak for svar, jeg er nogenlunde med.
Men det lyder lidt mærkeligt på mig, Bob, at 'vi skal lade bøsserne være i fred' - jeg mener, kan folk ikke klare virkeligheden eller hvad?

Jeg tænker også, at din homofobi definition måske er lidt vel generøs, Claus, når du ikke lader Olivier slippe afsted med at sige 'uanset seksuel præference, skal folk ikke knalde i de offentlige parker' (er det ikke et meget fair standpunkt?)Christian, Lise Lotte og Bill prøver tre-i-streg, at være humoristiske, og det er i og for sig unødvendigt (og iøjnefaldende), men behøver det, at udtrykke homofobi?

Det er selvfølgelig nemt nok for mig at sige (= forsøg på, at anerkende, at mange ting meget vel ser forskellige ud fra en majortiet og en minoritets synspunkt, og at det, der er omkostningsfrit for mig at feje af som ingenting, ikke nødvendigvis er det for andre - men samtidig udsætter jeg mig jo så for risikoen for at blive diagnosticeret med type 3 homofobi? Ups, ikke så smart.)

Jens Overgaard Bjerre

Jeg vil lige gøre opmærksom på, at vi - Heterosex i Det Fri - skal afholde et større arrangement sidst i august måned hvor det bliver tidligt mørkt. Vi har fået støtte fra Københavns Kommunes Kulturelle Afdeling, og set-uppet er taget fra en af den legendariske pave Alexander VI's mange fester. Datoen er endnu ikke endeligt fastsat.

Det bliver et udklædnings arrangement og Det Kongelige Teater har lovet at stille kostumer til rådighed. Og KFUKs Redderne, har lovet at 50 skøger at stille til rådighed som led i deres aktivering. De skal så danse med hinanden og de øvrige tilstedeværende, først påklædt men senere helt nøgne, dog iført ansigtsmasker. Derefter vil der blive tændt lys i stager stillet på græsset og i buskene og sjældne kastanjer strøet blandt rundt på plænen. Og derefter er det planlagt, at kvinderne skal kravle mellem lysestagerne og forsøge at opsamle kastanjerne. Derefter er der fri sex.

Butikskæderne You and Them og 10.000 Stillinger, har stillet præmier til rådighed, som vil blive givet til dem, der efter tilskuernes mening har størst omgang med det største antal af nævnte skøger (”qui pluries dictos meretrices carnaliter agnoscerent”).

Arrangementet er gratis og børn over femten år må deltage sammen med deres forældre, men skal vise behørig dokumentation. Alle heteroseksuelle kan deltage i arrangementet anden del, hvis de har eller får lyst, mens homoseksuelle er henvist til at se på eller alternativt tage til Fælledparken og dyrke deres seksuelle aktivitet der.

Steffen Gliese

Interessante spørgsmål, Lise Lotte Rahbek. Frustrationen rammer altid mest de unge, der ofte har mindre held med sig, end man skulle tro - og det selvfølgelig ikke gjort med en enkelt "kontakt", det er jo en kommunikativ omgang, der er tale om, som udspiller sig over timer og ikke blot handler om "at få lettet trykket", det er Tivoli for voksne.
Når det er sagt, så sker det jo gerne ca. én gang hvert andet år, at en yngre mandsperson føler sig kaldet til at skrive disse reflektioner - uden at vide, at det er gået stærkt tilbage med den konkrete kontakt i det offentlige rum, fordi alt for meget er trængt tilbage til computerskærmens anonymitet. I gamle dage var der liv og glade dage i Ørstedsparken - hvilket der har været siden dens grundlæggelse, man kan ikke vide, om det skulle være her, Herman Bang mødte sin Frits.
Danskerne er, i modstrid med deres rygte, blevet forfærdelig smalsporede, regelrette og autoritetstro - hvilket alt sammen er eufemismer for bigotte og bornerte. Tag til Berlin, min far, der hæver ingen et øjenbryn over en ret voldsom seksualisering af menneskers indbyrdes omgang. London er ved at vende tilbage til tidligere tiders grandiositet - men jeg er ikke i stand til at sige, om seksualitetens subversive potentiale stadig udforskes i samme grad i nutidens Rusland, som man kunne læse om det i en bog, der på mystisk vis er umuligt at søge frem på bibliotek.dk og andre steder. :-(
Den anden side af at respektere folks ret til at trykke hånd med hvem, de vil, er accepten af, at folk også i al fredsommelighed kan knalde i parkerne.

Lise Lotte Rahbek

Peter Hansen

Jeg er under indflydelse af en del nysgerrighed. ;-)
Men for mit vedkommende er der jo ikke noget nyt i det, at folk af forskellig seksuel observans knalder i buskadserne i parkerne. Kildeparken i min gamle hjemby var kendt for at være et bøsse-mødested og det var så også det sted homofober kunne opsøge for at tæve dem, de ikke ville røre ved. Eler hvordan det nu var.
Og det er sikkert også gået hedt til andre steder i byernes grønne områder er jeg sikker på.
Nu har jeg aldrig rigtig interesseret mig for at observere andres kopulation, og slet ikke som passiv og ufrivillig tilskuer i en park. Så der holder jeg mig fra.

Men derfor kan jeg godt, synes jeg, være nysgerrig på aspekter af, hvordan det sociale og psykologiske spil blandt kratluskerne udfolder sig.

Steffen Gliese

Nu kan jeg garantere, ret kraftigt, at de fleste kopulerende er mest optaget af at være i fred - selvom det nu godt kan udvikle sig anderledes i the heat of the moment. I gamle dage var folk meget mindre solitære i deres udfoldelser, men sådan ændrer kulturen sig jo, og så længe der ikke er mangel på egnede buske, går det vel.
Kildeparken er der ikke så meget liv i - og har reelt set ikke været i temmelig mange år, siger mine egne observationer, og Munkemose i Odense er også kun en skygge af sig selv, primært på den triste baggrund, at den nu udgør overnatningssted for mange hjemløse (har jeg hørt). I gamle dage tiltrak den tilrejsende fra hele Fyn; men broen har vist gjort København til et langt lettere udflugtsmål med mange flere muligheder, og der er derfor også meget færre fynboer, der ser sig nødsaget til at fordrive natten med cruising, fordi der som regel er et tog, de kan nå.
Frisindet og den sunde selvbevidsthed har ringe vilkår i Danmark nu, hvor man er alt for optaget af at skulle leve op til andres normer for, hvad man kan tillade sig. Det er virkelig temmelig chokerende, at vi er nået dertil.

Peer Aagaard

Det er sjovt. Når heteroseksuelle boller i naturen - fx på offentlige strande eller i skove og ved højlys dag - så fremstilles det af den samlede presse som "pikant". Der er hele websites dedikeret til den praksis, og Ekstrabladet opdaterer jævnligt sine læsere om, hvor man bedst kan knalde igennem og blive set af tilpas mange.

Men når nogle bøsser gør det samme i yderste diskretion i den bælgmørke nat, kalder det på en let problematiserende artikel og bekymrede kommentarer fra læsere som ikke anede, fænomenet eksisterede indtil de opdagede, at her var noget nyt at blive forarget over.

Det er 2013. Kom nu videre!

David Zennaro, Moh Abu Khassin , Steffen Gliese og Simon Olmo Larsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er iøvrigt interessant at høre, at der faktisk sker noget i Fælledparken, som ellers efter min bedste overbevisning - i lighed med Søndermarken - har fået et ufortjent ry.

Else Marie Arevad

Jeg gider ikke læse artiklen, men så billedet af affaldspapir. Uanset hvem I er, bøsser, heteroer, romaer m.fl., lad være med at svine i vores fælles parker, som er anlagt til glæde for alle.