Læsetid: 4 min.

FN’s grønne utopi

FN-byen på Marmormolen i Nordhavnen har givet København et nyt grønt vartegn. Bygningen, der er udtryk for dansk kvalitetsbyggeri, er spækket med ren teknologi, og den tilsyneladende anonyme kontorbygning er i virkeligheden et projekt for fremtiden. Helt i mål i forhold til ambitionen om klimaneutralitet kommer man dog ikke
Den nye FN-by i Nordhavnen er formet som en stjerne som symbol på, at FN når ud til alle verdenshjørner. Samtidig symboliserer bygningen i sig selv en grøn ambition for fremtidens kontorbyggeri.

Arne Magnussen

20. juli 2013

Selveste generalsekretær Ban-Ki-moon slog vejen forbi og kastede lidt stjernestøv på ceremonien, da FN-byen i København blev indviet i denne måned. Med sin internationale orientering er FN-byen en slags gennemsnit af verden, komplet med bederum, fitnesscenter, egen lægeklinik og 104 nationaliteter, der har deres daglige gang i bygningen.

Moons besøg understregede betydningen af det nye grønne FN-flagskib, der er tegnet af den danske tegnestue 3XN. Under overskriften Greening the Blue har FN lanceret en ambitiøs plan, der skal reducere organisationens CO2-aftryk markant.

Den nye bygning symboliserer og sammenføjer på elegant vis den grønne ambition i et enkelt greb.

Samtidig viser den de åbenlyse udfordringer, der er ved at sammentænke klimateknologi og arkitektur på vejen mod klimaneutralitet. Det har vist sig at være notorisk svært at skabe arkitektur, der integrerer den nyeste klimateknologi, uden at det går ud over designkvaliteten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu