Interview
Læsetid: 1 min.

Min kultur: Josefine Klougart

Kultur
2. juli 2013

– Hvilken kulturel udendørs-aktivitet vil du deltage i i din sommerferie?

»Jeg har en ambition om at se en film i sommerbio. Har aldrig prøvet det, synes umiddelbart, det virker som en genial løsning på problemet med, at man gerne vil se film og sidde i solen og grille på én gang.«

– Hvad er den bedste/sjoveste/klogeste udendørsaktivitet, du har været til?

»Jeg har deltaget i ganske mange løb efterhånden, sådan et marathonløb er en ret vild oplevelse. Følelsen af at være én stor fælles krop, der flyder gennem gaderne, det er ret fantastisk.«

– Hvilken bog vil du læse i sommerferien?

»Jeg vil gerne læse Gladiators genudgivelse af Henrik Bjelkes Hundrede Postkort fra Helvede. Og så Tua Forsströms digtsamling En kväll i oktober rodde jag ut på sjön.«

– Hvilken bog, du har læst, vil du anbefale andre at læse?

»Jeg har fået fingre i en samling af Ingmar Bergmans filmmanuskripter, som jeg lige har læst. Det er virkelig interessant læsning, må man sige. At man kan skrive sådan, lave film sådan, dét giver mig fred i sindet! Så er der jo ingen grænser for, hvad man kan gøre og endda potentielt slippe om end rigtig godt afsted med.«

– Hvilke aviser, magasiner og tidsskrifter læser du til daglig?

»Jeg har abonnement på Information og Politiken, og så læser jeg Weekendavisen, når jeg kan tiltuske mig den. Jeg er selv redaktør på det litterære tidsskrift Den Blå Port, så det læser jeg ganske grundigt! Og så er der det flotte norske kulturtidsskrift Vagant. Touringnyt – en sand kavalakade af vanvittigt udseende mennesker i lædertøj udtaler sig om noget med cylindre og sadeltasker!«

– Hvad hører du af radio om sommeren?

»Jeg er nærmest afhængig af P1, det er lidt som at spise havregrød, det holder længe, man ved, hvad man får, og så har man glæden af at høre sig selv referere til udsendelser, længe efter at man har hørt dem. En slags almindelig oprustning til almindelig samtale!«

kultur@information.dk

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her