Læsetid: 1 min.

Min kultur: Karsten Ohrt

3. juli 2013

– Hvilken kulturel udendørsaktivitet vil du deltage i i sommerferien?

»Jeg har ingen faste planer endnu. Faktisk ville jeg gerne have oplevet Det Kgl. Teaters opførelse af Robin Hood, som jeg har set alle filmudgaver af. Jeg skal have ordnet en masse praktiske ting på min fynske gård. Bl.a. save fem 100 år gamle kastanjestammer op, der var gået ud. Og så skal jeg nyde den fynske natur på mountainbike. Udmærket at holde pause fra et aktivt kulturelt liv i København siden sidste sommer og lade op til en ny sæson på SMK.«

– Hvilken bog vil du læse i sommerferien?

»Jeg har fået nobelpristageren Daniel Kahnemans Thinking Fast and Slow, og jeg trænger til lidt filosofisk hjernegymnastik. Kim Leines debutroman er også på listen. Ellers holder jeg af at gå på jagt blandt mine mange bøger og finde nyt og genlæse gammelt. Jeg havde fx stor glæde af at genlæse John Steinbecks De himmelske græsgange

– Hvilken bog, du har læst, vil du anbefale andre at læse i sommerferien?

»Jeg er lige blevet færdig med Kim Leines Profeterne fra evighedsfjorden. Det er stor litteratur, der på mange måder mindede mig om Pontoppidans Lykke-Per, som jeg i øvrigt lige har læst for første gang.«

– Hvilke aviser, magasiner og tidsskrifter læser du til daglig?

»Som formand for Politiken-Fonden er jeg nærmest forpligtet til at læse alle større danske dagblade hver dag. Jeg læser også udenlandske aviser på nettet, når jeg kan nå det. Og så abonnerer jeg på Ekko og Soundvenue.«

– Abonnerer du på nogle podcasts – og hvilke kan du i så fald anbefale?

»Nej, for tiden står den på Spotify, som er ganske fantastisk. Jeg hører meget musik, og her kan jeg stort set finde alt. YouTube er også en god platform. Til et møde på museet for nylig spillede jeg et uddrag af Pergolesis Stabat Mater fra St. Denis katedralen i Frankrig for alle medarbejderne. Gribende fem minutter fra indledningen.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu