Læsetid: 3 min.

At leve med Duras

I Marguerite Duras’ ’Smerten’ grædes der over tabet af hjemland, tabet af frihed og over Europas ødelæggelse
Foto: Camerapress/Scanpix

Foto: Camerapress/Scanpix

26. juli 2013

Lige siden jeg som 14-årig læste Marguerite Duras for første gang, har der været perioder i mit liv, hvor jeg ikke har læst andet. Jeg har svælget i Duras, og ingen andre bøger, hvor velskrevne og betydningsfulde de end har været, har i disse perioder kunnet måle sig med Duras’ værker. Jeg bliver afhængig af Duras, som man kan blive afhængig af stoffer, alkohol, mad. Jeg skal simpelthen hjem og have Duras-fixet inden dagen er omme.

Det er det umiskendelige Duraske vandmærke, en både nøgtern og poetisk sproglig evne til at fremskrive kærlighedens umulighed, dødens evige nærvær og ikke mindst smerten, der gør Duras’ bøger så særegne og ikke til at slippe igen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu