Læsetid: 3 min.

Mænds anomyme sexmøder er et arvestykke fra gamle dage

Sexmøder mellem fremmede mænd på offentlige steder opstod i Danmark for snart 150 år siden. Dengang var det af nødvendighed. I dag er det bare endnu et pirringspunkt på menukortet, siger professor i sociologi
8. juli 2013

Frank Olsen og hans gartnerhold fjerner 20-30 brugte kondomer hver morgen. Det er en del af gartnernes daglige morgenrutine i Ørstedsparken i København, der bevidner om promenadeparkens alternative natteliv.

»Når mørket falder på, ændrer parken karakter, og det er ligegyldigt, om der så er sne til knæene. Der kommer mænd herind for at dyrke sex med hinanden. Dog sker der mest om sommeren og i weekenderne herinde, og der kan der godt rende en 50 mænd rundt på stierne og i busketterne i løbet af natten,« siger Frank Olsen, der har arbejdet som gartner i parken i over 20 år.

Hvis man skal finde svaret på, hvorfor mænd har sexmøder i Ørstedsparken og andre offentlige steder i Danmark, skal man gå tilbage i dansk historie.

Vi skal tilbage til midten af 1860’erne, hvor fæstningsværket Hahns Bastion stadig lå, hvor Ørstedsparken ligger i dag, siger historiker Peter Edelberg, der har beskrevet mænds sexmøder i det offentlige rum i bogen Storbyen trækker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu