Elsker, elsker ikke: Simon Tolsgaard

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
30. august 2013

Simon Tolsgaard

Mathilde Vesterheerup

Elsker

Når jeg er fornuftig nok til at købe en burger og gå hjem, friskbrygget kaffe, cigaretter om natten, blowjobs, hurtige og underholdende film, dyre hoteller, et glas vin der bare gør hvad det skal, Au petit fer a cheval, rye whisky, at blive i sengen hele dagen fordi livet er lidt uoverskueligt, dårlige vittigheder, pinlige minder, en manhattan, tålmodighed, ristede mandler, Kristen Stewart, øjeblikket før man kysser én for første gang, gamle venner der får mig til at føle mig hjemme, lidoer, stort set alle gysere, at det ikke er for sent, terrasser med skygge, at læse bogen på det helt rigtige tidspunkt, ristede hotdogs, perversioner og tilgroede haver, kølige museer midt på sommeren, at blive inviteret på en rejse, tomme biografsale og ubeboede huse, umulige drømme, at jeg skal være onkel, ungdommelig arrogance, det eventyrlige ved at lade sig forføre.

Elsker ikke

At blive i sengen hele dagen fordi livet er alt for uoverskueligt, tomater, sandstrande, insekter, ubetænksomhed, kliker, giftige minder, de fleste cyklister, at svede lidt mere fordi jeg kan mærke at jeg sveder, langborde, modeugen, min generthed, leverpostej, grape, når tjeneren sætter sig på hug, umulige drømme, at spise udenfor, begrebet ’sexliv’, reggae, at skulle noget, noget med vodka, licensopkrævning, en stor fadøl, gallerier, komplimenter, min forfængelighed, gammel bedrevidenhed.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her