Læsetid: 7 min.

Opgør med de politisk allierede

I dag må man tale og skrive om alting – bortset fra politik. Politisk engagement er, hvis ikke tabubelagt, så i hvert fald kikset. Det siger Lone Aburas, som i sin tredje roman, ’Politisk roman’, skriver om og til den priviligerede middelklasse, som hun selv er en del af
Lone Aburas var selv i tvivl om, hvorvidt hun bare var salonsocialist, da hun var frivillig i Kirkeasyl. Den tvivl har hun brugt i sin nye bog, ’Politisk roman’.

Sigrid Nygaard

30. august 2013

»Der er så mange, så hvorfor lige hjælpe ham?«

Det er hovedpersonen Rebeccas kæphest i Lone Aburas’ nye roman Politisk roman. Rebecca underviser i geografi på et voksenuddannelsescenter ved navn Apollon, og hendes mand, den velmenende tandlæge Robert, har længe gået rundt med et badge med teksten ’Jeg skjuler en flygtning’. Nu har han besluttet sig for at gøre alvor af ordene. Det er hyklerisk at mene uden at handle, synes han. Så en bekendt menneskerettighedsforkæmper, som holder af at få renset tænder i Roberts klinik, sørger for, at den illegale flygtning Amir bliver installeret i parrets arbejdsværelse.

Rebecca er ikke begejstret.

»Det er altid folks bedste undskyldning,« siger Lone Aburas om Rebeccas kæphest, da vi mødes i Informations kantine.

Forfatteren var i 2009 aktiv i Kirkeasyl-kampagnen for de irakiske flygtninge i Brorsons Kirke, hvor hun var i den såkaldte ’hverdagsgruppe’, som i skiftehold tilbragte tid med irakerne og faciliterede møder i døgndrift. Det var rimelig voldsomt, syntes hun. Også fordi der ikke kom noget politisk ud af det. Men der kom det ud af det, at man handlede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Claus Piculell
  • Olaf Tehrani
  • Michael Kongstad Nielsen
  • Jens Carstensen
  • Heinrich R. Jørgensen
Claus Piculell, Olaf Tehrani, Michael Kongstad Nielsen, Jens Carstensen og Heinrich R. Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

Det lyder godt, den bog skal jeg hen og købe.
Lad os få gang i noget politisk tankegang og handling.

jens peter hansen

Det handler om at møde folk fra andre klasser og segmenter end sine egne. Her i København sender virkelig mange mennesker deres børn i privatskole. Selv statsministeren gør det,« siger hun.

»Det virker helt grotesk, at det er blevet stuerent, at man ikke føler sig forpligtet til at efterleve sine venstreorienterede kerneværdier, når man har penge nok.«

Tja det er altså lettere at være solidarisk med nogle der bor rigtig langt væk.

Vi er blevet kønsløse, metroseksuelle, transparente ligegyldigheder som nærmest er gået i symbiose med vores lænestole og citron halvmåner. Og det kan i så tage som min udlægning og kommentar - jeg ser frem til den dag jeg kan samle mig til at læse "Politisk roman"