Læsetid: 6 min.

’Sex er noget af det smukkeste inden for islam’

Danmarks første islamiske sexolog ønsker at gøre op med muslimers fordomme om, at man ikke må dyrke fræk sex. Så længe de holder sig inden for islams rammer for sex, kan det føre dem til paradis
’Jeg stiller de rigtige spørgsmål, og så må klienten tage de valg, som han eller hun kan leve med. Hvis klienten vælger at tage et valg, der ligger uden for de islamiske rammer, må jeg være direkte og bede ham om at finde en anden sexolog,’ siger Fatima El Hajj.

Peter Hove Olesen

16. august 2013

Jeg kan huske, jeg sad med en veninde på en café, hvor hun fortalte, at grunden til, at nogle kvinder har udflåd, er, at de dyrker for meget sex. Det havde hun fået at vide af sin mor. Så tænkte jeg: ’Oh my God, står det virkelig så slemt til’.«

Fatima El Hajj bruger oplevelsen med veninden til at forklare, hvorfor hun ikke blot skulle være sexolog, men islamisk sexolog.

Fatima El Hajj er først færdig med sin uddannelse hos den danske sexolog Joan Ørting om et lille år, men hun har allerede øvet sig på en del klienter. Mændene henvender sig af mange forskellige grunde. Nogle vil have hjælp til at undgå for tidlig sædafgang, andre henvender sig, fordi de har præstationsangst, ligesom hun også har hjulpet mænd med at komme ud af udenomsægteskabelige affærer. Med kvinderne taler hun meget om nydelse, orgasme og frygten for den første gang.

En fordom, Fatima El Hajj ofte møder hos både venner og klienter, er, at muslimer ikke bør have for ’fræk’ sex, og at man kun har sex for at få børn. Det stemmer dog ikke overens med islam – tværtimod:

»Sex er noget af det smukkeste inden for islam – man kommer i paradis af at dyrke elskov med sin ægtefælle. Og det vil jeg gerne have, at især kvinderne lærer at kende,« fortæller hun.

»Jeg har talt med mange kvinder, der er skræmt fra vid og sans over at skulle have sex med deres mand første gang. Det er bare noget, der skal overstås med lukkede øjne under dynen. Hold da op for et trist syn på starten af ens ægteskab. Og det er slet ikke sådan, det skal være ifølge islam,« siger hun.

Hun ser det derfor som en af sine vigtigste missioner at fortælle klienterne, at der er stor forskel på det sociale pres, kvinder udsættes for kulturelt, og islams syn på sex.

»Sex skal overhovedet ikke være noget, man som kvinde skal presses til, eller som bare skal overstås. Den adfærd stammer ikke fra islam, det er noget, som kulturen pådutter kvinden. Det har intet med islam at gøre,« siger Fatima El Hajj, der har suppleret sin uddannelse hos Joan Ørting med en uddannelse over internettet i sex og etik fra det islamiske universitet Zaytouna College. Her lærte hun, at islams rammer for sex ofte er meget friere end dem, der hersker i den etniske kultur.

Islams rammer for sex

Forskellen på en islamisk sexolog og en almindelig sexolog ligger ifølge Fatima El Hajj i, at hun rådgiver sine klienter inden for rammerne af islam. I islam er der altid noget, der er rigtigt, og noget, der er forkert – også inden for sex.

»Det er meget svært at være seksuelt aktiv muslim, hvis man ikke kender islams rammer for sex. Jeg tror derfor også, at muslimer har mere brug for at gå til sexolog. Hvis ikke man kender rammerne, vil man hele tiden have sådan en lille stemme i hovedet, der spørger: Må jeg nu det her?« fortæller Fatima El Hajj.

Selv om muslimer har mere brug for at gå til sexolog end andre, er Fatima El Hajj Danmarks første islamiske sexolog. Indtil nu har de muslimske piger ofte kun forhørt sig om sex hos andre kvindelige familiemedlemmer.

»Seksuelle samtaler blandt muslimer er altid foregået sådan, at der er en eller anden moster, der ved et eller andet. Og kun Gud ved, hvor hun ved de ting fra,« siger hun og griner. »Det gør mig så ondt, at min generations viden om sex skal komme fra sådan nogle gamle rygter.«

»Nu bryder jeg isen. Jeg bliver simpelthen nødt til at hjælpe mine muslimske medsøstre og medbrødre. Tænk på, hvor forfærdeligt det må være at dyrke sex med sin mand og så føle sig beskidt, fordi man har udflåd. Folk tror jo på rygterne, fordi de ikke har nogen, de kan spørge,« forklarer hun.

Man kan dog ikke selv slå op i koranen, hvis man ønsker at finde svar på, om man må have analsex eller oralsex, forklarer hun. Hvis man vil have svar, kræver det både kildekritik og indgående viden om, hvordan de islamiske tekster skal fortolkes. Hendes rådgivning ender derfor sjældent i et klart ja eller nej.

»Der er fire forskellige retsskoler og mange detaljer, man skal være opmærksom på, når man fortolker islam. Én retsskole siger, at du eksempelvis gerne må bruge sexlegetøj, så længe du ikke får orgasme, mens man ifølge en anden retsskole ikke må,« siger hun og fortsætter:

»Det er meget svært for den almindelige muslim at finde svarene selv. Derfor er det godt, at jeg har studeret det, så jeg på en almindelig dansk måde kan fortælle folk, at man for eksempel godt må have oralsex inden for nogle bestemte rammer – hvis man eksempelvis ikke sluger sæden.«

Bunder i opdragelsen

Fatima El Hajj peger på, at mange af uoverensstemmelserne mellem, hvad der er tilladt i muslimsk kultur, og hvad der er tilladt ifølge islam, bunder i opdragelsen. De muslimske piger bliver opdraget til, at de hverken må være for støjende eller udfordrende, og da forældrene mener, at børnene helst ikke skal vide for meget om sex inden ægteskabet, lader de være med at tale om sex med dem.

»Mange forældre fortæller blot, at sex er forbudt. Det er ikke noget, man må gøre, ikke noget, man skal tænke på – man skal bare glemme det. Når man så er gift, skifter forventningerne, så skal man pludselig være erotikdronning, og hvordan omstiller man sig til det fra den ene dag til den anden? Indtil da er man jo opdraget til at tænke, at sex er noget af det mest skamfulde og forbudte i hele verden.«

Jobbet som sexolog rækker ud over at rådgive om sex. Ifølge Fatima er det essentielt at tale om følelser og kærlighed – også med de helt unge piger. Dem vil hun gerne forklare, at det er helt i orden at være forelsket – også selv om ens forældre mener, at det er forkert.

»Der er eksempelvis mange teenagepiger, der er forelskede i Justin Bieber – også muslimske piger – men den går ikke hjemme hos forældrene, der ikke kan forstå, at man gerne vil have alle hans plakater på sit værelse. Her vil jeg fortælle pigerne, at det er normalt at blive forelsket – samtidig med at jeg selvfølgelig også vil fortælle dem om islams rammer for dating og sex. Det er vigtigt, at pigerne forstår, at selv om det måske går imod familiens kultur, at de er forelskede i Justin Bieber, så går det altså ikke imod islam,« siger hun.

Et helt andet samfund

Sammenstødet mellem forældrene og de unge danskfødte muslimer skyldes blandt andet, at forældregenerationen ikke er vokset op i det samme samfund, som deres børn nu skal navigere i. Som ung dansk muslim er man hele tiden i kontakt med det modsatte køn, og det kan være svært at klare sig godt i popularitetskonkurrencen eller at tale med i skolegården, hvis man skal undgå alt, der handler om sex, forklarer Fatima.

»Hvis min far kom ind i stuen, mens min lillesøster så Paradise Hotel, ville han jo få et flip. Men det vil min lillesøster ikke kunne forstå, for alle hendes skolekammerater ser det jo. Det er det, man taler om i skolegården,« siger hun og fortsætter:

»Jeg har forståelse for, at Paradise Hotel er spændende, men jeg vil tale med de unge om, hvorvidt de virkelig ønsker den form for sex, hvor det bare er ind, ud og så videre – uden følelser – ligesom i porno. Paradise Hotel prøver at vise, at der er et facit på, hvordan man har god sex, og hvordan man er sexet. Men virkeligheden er, at ikke alle kvinder synes, at en mand med vaskebræt er fræk, ligesom der ikke er en facitliste for, hvordan en kvinde får orgasme.«

Fatima El Hajj mener ikke, at hun presser sine klienter til at træffe bestemte valg.

»Jeg stiller de rigtige spørgsmål, og så må klienten tage de valg, som han eller hun kan leve med,« forklarer hun. »Hvis klienten vælger at tage et valg, der ligger uden for de islamiske rammer, må jeg være direkte og bede ham om at finde en anden sexolog. Men selvfølgelig er der gråzoner, og jeg prøver at være large«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ole Brockdorff

Jeg stiller hellere end gerne op til interviews på de verdensomspændende muslimske tv-kanaler Al Jazeera og Al Arabiya, hvor jeg som en kristen mand kan bekræfte over for en hvilken som helst mullah eller imam eller far til en datter i den islamiske verden, at muslimske kvinder er nogle af de mest varmblodige, lidenskabelige, sexede og vidunderlige skabninger på denne jord, hvis bare de føler ægte kærlighed, nærhed, varme og tryghed sammen med en mand, og jeg kan forsikre enhver mand om, at de muslimske kvinder overhovedet ikke tænker på islams regler for dyrkelsen af erotik og sex, når de først ”ruller sig ud” i mandens arme.

Muslimske kvinder er utroligt smukke, elskovsfulde, forførende, sjove, begavede og dejlige i sengen, men deres personlige udvikling som voksne modne selvstændige kvinder er fuldstændig hæmmet af islams middelalderlige kvindesyn, hvor muslimske fædre lever med patriarkalske familietraditioner gående ud på, at døtrene ikke må bestemme over deres egen krop, når de bliver juridisk myndige som 18-årige, og i det hele taget jvf. Koranen betragtes som en andenrangs person i forhold til manden.

Lad os lave et tankeeksperiment.

Forestil jer alle sammen, at den muslimske verdens mullaher og imamer fritstiller alle muslimer fra at efterleve Koranen som en lovreligion, nøjagtig som vi herhjemme gennem de sidste 50 år har frigjort kristendommen fra borgernes civile og seksuelle adfærd, så kan jeg forsikre jer for, at gadebilledet vil blive ”oversvømmet” af dejlige superfeminine muslimske kvinder, der udstråler kærlighed og erotik i et sådant omfang, at selv de mest impotente mænd vil få vild erektion, og de muslimske kvinder vil til enhver tid kunne udkonkurrere mange danske kvinder i skønhed og personlig udstråling.

Tænk hvis de muslimske fædre og mødre èn gang for alle dropper alle de patriarkalske familietraditioner, stammekulturer og klankulturer, og lader døtrene selv bestemme over deres liv, få deres egne seksuelle erfaringer i ungdommens dage med nogle dejlige mænd, kristne eller muslimer eller andre, inden de en dag gifter sig og får børn, ja, så vil hele kloden blive et meget bedre sted at leve, og kristne-muslimske ægteskaber vil blive accepteret som den naturligste ting.

Alverdens troende muslimer kan sikkert udtrykke meget negativt om os kristne europæere, men på grund af vores liberale og fordomsfrie livsstil gennem brugen af demokratiet som politisk styreform gennem flere hundrede år med blandt andet pornografisk frihed og ligestilling, har vi mænd lært ikke at betragte kvinder som andenrangs personer, men som ligeværdige partnere i ægteskabet, og derfor får vi masser af dejlig fræk sex i tide og utide, når bare vi elsker og forguder og forkæler kvinden som livets salt på denne jord.

Sex er ikke bare noget smukt inden for islam, men noget vidunderligt for alle mennesker med et følelsesmæssigt intellekt, fordi man for en stund lader sine naturlige primitive hæmninger slippe løs og blive opslugt af sansernes vold, hengiver sig til sin partner i en rus af oprigtig kærlighed, ømhed, nærhed, varme og tryghed, og derefter ”knalder” hinanden sønder og sammen efter de hedeste fantasier.

Imidlertid er det svært, kære Fatima El Hajj, at forestille sig man automatisk kommer i Paradiset, fordi man dyrker fræk sex med hustruen, for selv de værste mordere, røvere og voldtægtsforbrydere på denne klode går i seng med konen, og de mennesker har jeg ikke spor lyst til at møde, når jeg en dag stiller træskoene på denne jord. Ligesom jeg er helt overbevist om, at hverken Allah eller Muhammed har overskud til at følge med i, hvordan 1,4 milliarder troende muslimer udøver deres sexliv på denne klode, og i øvrigt vil tilgive enhver mand og kvinde for deres seksuelle udskejelser.

Men alle I kære troende muslimer får aldrig nogensinde et optimalt sjovt og kærligt sexliv, hvis I ikke èn gang for alle får gjort op med islam som lovreligion i hverdagen med al sin sociale og menneskelige kontrol, for så længe I smukke muslimske kvinder skal gå ”indpakket” som dig hver dag i religiøse klæder og tørklæder, får I aldrig mulighed for virkelig at dyrke eller fremvise jeres vidunderlige feminine og erotiske sider, og det kan alverdens lærdom i sexologi hos Joan Ørting ikke ændre på.

Jeg ønsker Fatima alt mulig held og lykke i livet.

Lone Christensen, Erik Hayek, Kirsten Stausholm og Martin Mørch anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Der findes ingen officiel uddannelse som sexolog i Danmark. Så det hele er sådan lidt "selviscenesat", og titlen er ikke beskyttet, så gud og hver mand kan give "klienterne" en gang sexologi. Ørting er kun én mange udbydere.

Lone Christensen, Majbritt Nielsen og Brian Pietersen anbefalede denne kommentar

Alle kan kalde sig sexolog i DK, dette er korrekt. Der findes en uddannelse som klinisk sexolog, den foregår på Rigshospitalet og er vist en overbygning på lægeuddannelsen (cand.med.) mener jeg....

Men ja, det er da interessant at niveauet omkring sexoplysning er så ringe ift. muslimer herhjemme, dvs. også blandt muslimer m.fl. som burde have haft sexualundervisning i skolen, i folkeskolen altså...også her i 1990erne og i 00'erne her i det nye århundrede...

Jeg skal desuden gøre opmærksom på, at i hvert fald indenfor katolicismen er der altså regler for hvordan gode katolske kristne ægtepar går i seng med hinanden, ligesom visse stater i USA vist stadig har love (som af religiøse grunde) forbyder analsex eller at folk kysser hinanden offentligt. Også selv om at man ikke længere retsforfølger folk for brud på de her love, eksisterer de altså stadigvæk...

Jeg kan så også oplyse at unge mennesker som ser Paradise Hotel ser det med lige dele fascination og afsky; de er også enige om at de fleste af deltagerne i Paradise Hotel bestemt ikke er eksempler til efterfølgelse...

Carsten Hansen

I det hele taget latterligt at man kobler religion og sex sammen .

Sex er beviseligt langt ældre end religion og heldigvis for det.

Hanne Larsen, Brian Pietersen, Henrik Stæhr og Jan Hansen anbefalede denne kommentar
jesper frederiksen

kære ole brockdorff

islam er en religion med regler, en vejledning - Tak og pris ALlah for det. Ikke en ryggesløs tom-tro-uden-handlinger som er et alibi for egoisme og dyriskhed forklædt som frihed. den sekulære kristendom som flår hele verden fra hinanden i sit opgør med alt anstændighed og menneskelighed er den mest nihilistiske og umenneskelige kultur verden endnu har set - og det skulle være frihed, sandhed, åndelighed? DEn kender ikke disciplin, visdom, balance - kun begær, nydelse, materie - og så er den ovenikøbet drevet frem af den kristne bedrevidenhed over for alt og alle andre. For de kristne "ved" jo at de er frelst, at de er syndfri og at alle vi andre der følger regler og disciplin, som har en religion der rent faktisk har en praksis, en inderlighed bare er hyklere... det står jo i Paulus at man ikke kan handle for Gud.Det står jo i biblen at alle vi der tror at vores bønner, vores faste, vores godhedshandlinger er gode - at vi er falske, lænkede farisæer der skal "befries" af den sekulære kristendoms lovløshed, dyriskhed, omskiftelighed, destruktion, antidyd.

De kristne kvinder... dogging, pornoficering, prostitution, paradise hotel, trafficking - hvis ikke dine patter er til offentligt skue er du uinteressant - skulle det være frihed, demokrati, frigørelse - forgudelse, ophøjelse? Det er helt blottet for femininitet, sandhed, skønhed - en hån mod mand og kvinde.

I islam er sex og køn netop helligt - lovløshed er kulturelt selvmord. Den seksuelle frigørelse er så falsk i sit opgør med sit eget kulturelle alter ego (victorianisme) at den faktisk er værre og mere undertrykkende for seksualiteten. Den slår al ynde og sensualitet ihjel. Muslimer har mere sex og nyder det mere fordi der er rammer - fordi det er helligt. Det er helligt, det smukt. Der er stadig generthed, blyhed, mystik, ynde i det. Derfor - pga islam - er muslimske kvinder så uendeligt meget mere sensuelle og opslugende på lagnet som du siger - PGA ISLAMs visdom, fordi islam opdrager dem til at være kvinder med alt hvad det indebærer af rammer - og mænd til at være mænd. Den kristne kønsløshed - forklædt som seksuel frigørelse og "løssluppen" vild erotik - den er den vestlige kulturs undergang. Vi maå håbe at at den får dræbt verdens øvrige erotiske traditioner med sin vamle, klamme, vulgære og alt for direkte nøgenhed. Den har ingen ynde - kun kød. Ingen sjæl - kun begær. Plastic, teknologi, viagra - blottet for enhver form for anstændighed.

Islam har erotikkens mystik, skjulte elementer, længsler og dybder. Dens rammer og grænser. Den har stadig ægteskab, familie, anstændighed, samfund, begær - som den tjener og ærer - ikke ødelægger og smadrer. Den er løssluppen og som sexologen siger er orgasmen en forsmag på paradis - ikke som du misforstår en billet til Paradis.

Profeten lærer at den der tilfredsstiller sin partner får spirituel belønning som for bønnen og fasten. At elske og ære sin partner i overensstemmelse med ALlahs vejledning er tilbedelse. Sex er en religiøs handling, rituel og bygget på Allahs vejledning. Sex er ikke "vores" - ligesom alt andet tilhører også det Allah.

Så fri os for din sekulær-kristne mission og din "kristne" frihed, for din frigørelse som er slaveri for pornoficering og som smadrer al værdighed - læs biblen og lyt til kristi råd på bjerget:

"hvis dit øje kigger på noget der er forbudt (porno, dogging, fremmede kvinder - alt det du kalder kristen frihed og alt det "frigørelse" du vil give muslimske kvinder) så flå det ud - det er bedre at komme i paradis uden øjne end i helvede med øjne" -

Så langt væk er kristne idag fra jesus - at de retfærdiggør, hylder og forguder utroskab, porno, lovløshed - den sekulære kristendom har gjort den ideelle kvinde til en skøge. Nu vil I missionere denne frihed og frigørelse til resten af verden... fri os!

Moh Abu Khassin , Janna al-Mahdi, Per Jongberg, Lars Peter Simonsen, Niels Mosbak og Claus Jensen anbefalede denne kommentar
Claus E. Petersen

haram er bare noget man som troende muslim bør lade være med.
Muslimer kommer ikke i helvede for haram.
haram er kun henstilling om ikke at gøre. Hvis en muslim gør alligevel er det helt ok.

At påberåbe sig en videnskabelig titel, som sexolog jo i et eller andet omfang jo nok må siges at være, og så rådgive inden for noget så abstrakt og hæmmende som de rammer, en eller anden religion sætter op, kan næppe føre til andet end dilemmaer, konflikter og dårlig rådgivning.

Hvordan vil islamisk sexolog dog rådgive eksempelvis et muslimsk, homoseksuelt par?

Videnskab og religion er en dårlig kombination.

Brian Pietersen, Carsten Hansen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
jesper frederiksen

claus -

haram er ikke bare en henstilling og ikke bare ok at bryde. du forveksler med makruh, forhadt, som er en anden kategori af sharia-handlinger, handlinger som hvis man forlader dem får man velsignelse og spirituel fremgang, men hvis man ikke gør får man ikke straf.

At gøre det der er haram er forbundet med straf både i dette liv og det næste

@jesper frederiksen

Du har ret i at den moderne verden er forvirrende at leve i, specielt hvis man tænker for meget over tingenes tilstand. Men verden er ikke sort hvid, som du med din semi religiøse og, vrøvlende dommedags retorik giver udtryk for.

Jeg har haft masser af muslimske kvinder som elskere i mit liv, og de har egentlig, nu når jeg tænker over det, alle suttet den af på mig, nogle har slugt andre ikke. Men fælles for dem alle var, at de havde haft nogle meget dårlige seksuelle erfaringer med deres tidligere muslimske eller arabiske partnere.

Så respekt for det Fatima El Hajj forsøger, det er helt sikkert tiltrængt.

Lone Christensen, Brian Pietersen, Steffen Møller, Karsten Aaen og Henrik Stæhr anbefalede denne kommentar
John Vedsegaard

Mon ikke sex er nogenlunde ens over hele verden?

lars abildgaard, Brian Pietersen, Steffen Møller, Karsten Aaen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

-uh, hvor kunne det være dejligt at religioner ikke stillede sig i vejen for at menneskene fandt vejen til deres egen lykke - men det er vist lige præcis sådan de fungerer; ved at opstille regler for det gode liv og med forbud, forbud og atter forbud, og på den måde regulere de centrale kilder til lykke i menneskenes liv. Må man f.eks. have homosex i nogen af de tre store monoteistiske religioner? Nej! Hvorfor? Fordi "guden" ikke kan lide det, basta! Og så har man skrevet det ned i en tryllebog......suk....

Brian Pietersen, Carsten Hansen, Karsten Aaen og Jens Illum anbefalede denne kommentar
Robert Ørsted-Jensen

Allah og andre guder og afguder ud af min seng - sex er nu engeng bedst når det dyrkes uden nonsens

Kim Øverup, Brian Pietersen, Steffen Møller og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Kære Jesper Frederiksen

Det som du kalder for opløsning af alt mv. har aldeles intet at gøre med kristendommen; det er snarere en dyb psykologisk reaktion på at kristendommen har spærret folks lyst inde i et ægteskab, totalt forbudt skilsmisser, undertrykt seksualiteten på det groveste, og udelukkende fortalt folk at sex kun er noget man har avle børn! Den katolske havde - og har - så mange forbud mod hvornår kristne (katolikker) måtte - og må dyrke - sex at det i sig selv virker som prævention, vist kun 1 dag om ugen kan man dyrke sex, hvis man er katolik, med sin kone.

Kigger man historisk på det er det dog korrekt, at der er en grund til at f.eks. Den duftende Have eller 1001 og en nats (erotiske) Eventyr er fra islam, dvs. fra Mellemøstens duftende haver. I islam er seksualiteten nemlig til gavn og glæde for begge parter, både manden og kvinden og har været det lige siden 700-800tallet sådan cirka. Dette er hvad man kunne kalde for den rene islam og dens anskuelse af sex mellem ægtefolk.

I løbet af de mange århundreder som er gået er dette så blevet blandet op med f.eks. kultur og sædvaner fra det vi kalder traditionelle samfund, som ofte er stærkt patriarkalske, og derfor ofte også ikke ser med milde øjne på f.eks. kvinders selvstændige seksualitet. Også i DK kender vi dette, f.eks. skulle kvinder i mange hundreder år været snøret ind og deres kropslige funktioner måtte ikke omtales, se her:
http://politiken.dk/debat/kroniken/ECE2049304/kvinder-skal-vaere-smaa-og... et citat:

"Betegnelsen kvindebevægelse refererer normalt til, at kvinder bevægede sig fra en social position i samfundet til en anden. Men jeg fandt hurtigt frem til, at den også kan dække over, at kvinder bogstaveligt talt begyndte at bevæge sig mere. Der er for eksempel en kolossal forskel på kvinders bevægelser i 1880’erne og 1920’erne; kvinder gik fra at være snøret, strammet og spærret inde af korsettet og af hjemmets fire vægge til at tage bukser på og tage toget. Tage chancer."

Og derfor reagerer visse kvinder og visse mænd på visse muslimers krav om at kvinder skal gå med hijab, idet de ubevidst husker dengang kvinderne hverken måtte det ene eller det andet, ej heller danse på bordene, ryge, gå med bukser, eller gå på toilettet. Alt sammen fordi religionen lagde bunden - og grunden - til dette, kombineret med hvad vi kunne kalde for patriarkatet, hvor en stærk far a la Kaj Holger fra Krøniken suverænt bestemte alt. Og derfor reagerer danske - og vestlige - individer/mennesker mod Saudi-Arabiens krav om at kvinder ikke må færdes frit, fordi kvinder jo derved kan forføre mænd - eller mænd kan forføre - kvinder.

Ift. kristendommen tager du dybest set fejl, Jesper F. Og det gør du, fordi intet menneske er syndfrit, vi ere alle syndere som Paulus og Luther siger og skriver. Men der er en (Kristus Jesus) som ved sin forsonende (redeeming) død på korset har tager vores synder på sig, betalt gælden for os. Og dermed er vi frikøbte til at leve et liv i frihed, ikke i trældom (slaveri). Paulus og Luther - og de første kristne - mente - og mener - at man ikke ved at gøre gode gerninger kan blive frelst. Man kan ikke handle med Gud/Allah; Gud er ikke nogen julemand for at udtrykke det på den måde. Vi kan ikke kun ved at gøre gode gerninger blive frelst; et godt menneske gør gode gerninger, fordi hans hjerte tilsiger ham dette. Men det menneske som har et slet (ondt) hjerte kan ikke blive frelst, fordi han før gode gerninger.
Hele Luthers opgør med Pavestaten i det 15.århundrede (1400-tallet) går ud på dette; Pavestaten havde netop indført at man kunne hore, drikke,slå ihjel mv. og så bare betale en sum penge til Pavestaten (den katolske kirke), og så fik man automatisk tilgivelse for alle sine synder. Men sådan er kristendommen altså ikke - og har aldrig været det.

Sola scriptura - ved troen alene, lød det fra Luther, og andre, kan man blive frelst. Og troen er noget der kommer indefra i kristendommen.
Ikke noget som kan påtvinges udefra; troen består ej heller i mekanisk at gøre gode gerninger, aflire bønner, eller bede fem gange om dagen, eller overholde fastereglerne, hvis ens hjerte ikke er med i det. Så er man en hykler præcis som den bror Jesus taler om når han siger til sine tilhørere, at man ikke skal gå i templet for at bede til Gud, hvis ens hjerte er fyldt med ondskab mod ens bror.

Og igen, Jesper F:
Opløsningen af familien mv. har intet med kristendommen at gøre; det er snarere et udtryk for et moderne urbant liv i storbyer, ligesom unge mennesker der deltager i Paradise Hotel er det. (og jeg ved at andre unge mennesker som ser Paradise Hotel ikke mener at disse unge mennesker fra Paradise Hotel ej er et eksempel til efterfølgelse).

Lone Christensen, Majbritt Nielsen, Hanne Ribens, Richard Sørensen, Brian Pietersen, Thomas H. Pedersen, Levi Jahnsen, Viggo Okholm og Steffen Møller anbefalede denne kommentar
Robert Ørsted-Jensen

Men det sagt så er det da fint nok, at damen her vil forsøge at gøre sine medsøstre mere kropsbevidste - det ku de sikkert ha behov for

Brian Pietersen, Viggo Okholm, Karsten Aaen og Steffen Møller anbefalede denne kommentar

@ Jesper F. - og andre.

Er det så svært at forstå hvad Darwin mente: Mennesket - og aberne - har en fælles forfader/eller moder som er fælles for både mennesker og aber. På et tidspunkt er mennesket og abernes vegne så skiltes. Og mennesket har derved sin egen udviklingshistorie, og aberne har derved også deres egen udviklingshistorie.

Der har været mange mange menneskearter, f.eks. Homo Erectus, Neanderthalerne, Homo Ergaster og Homo Habilis, se evt. her:
http://da.wikipedia.org/wiki/Homo_%28sl%C3%A6gten%29

Menneskets nærmeste slægtninge er i dag vore kusiner og fætre fra bonoboerne, chimpanserne og gibbonaberne. Og igen dette:

En gang for måske 50 millioner eller 30 eller 20 millioner år siden adskiltes menneskets (homo) sig fra abernes udviklingshistorie.

Så nej, der er ikke en lige line mellem en chimpanse og mennesket, eller mellem en orang utang og mennesket....vi har to eller tre forskellige udviklingslinjer....

Henrik Jensen

Karsten:

"(og jeg ved at andre unge mennesker som ser Paradise Hotel ikke mener at disse unge mennesker fra Paradise Hotel ej er et eksempel til efterfølgelse)."

Ditto her. Mine unger bruger de shows som afskrækkelse - som de gamle reklamer, der viste, hvad der skete, når du tog stoffer: "Paradise hotel - det her er hvad der sker, når du ikke læser følger med i skolen eller læser bøger"!

Lone Christensen, Levi Jahnsen, Nic Pedersen, Karsten Aaen og Niels Mosbak anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

"du kan hore, håne, dræbe, voldtage, drikke - ALT - bare du tror at du er frelst så er alt nemlig ok. Det er nutidig kristendom."

Sikke da noget sludder at læse på en lørdag formiddag.
Enhver er salig i sin tro, men man bliver da ikke mere salig af at smide om sig med løse påstande og påstulater om, hvorfor man selv er salig og andre er nogle umoralske umennesker.

Lone Christensen, Karsten Aaen og Marianne Rasmussen anbefalede denne kommentar
Henrik Jensen

"de sekulær-kristne protestantiske siger med paulus som sandhedsvidne"

Nu kender jeg ikke ret mange - og slet ikke ret mange sekulære, der har noget som helst til overs for Paulus.

En bekendt folkekirkekristen sagde endda, at hvis hun nogensinde kunne rejse tilbage i tiden, var den person, hun helst ville nakke, Paulus...

jesper frederiksen

henrik,

paulus er i den sekulære kristne kulturs blod - nu i perverteret og endnu mere farlig form. navnet paulus er væk - men hans ånd lever videre i den bedrevidenhed der kendetegner kulturen.

nu får vi også en religionskrig over om hvem der er bedst til at kneppe sig direkte til den evige salighed, kristne eller muslimer?

Fri mig for det vrøvl!

Sex har hidtil overlevet alle religioners ihærdigste lemlastelses- og/eller tæmningsforsøg og sådan vil det også være fremover.

lars abildgaard, Majbritt Nielsen, Brian Pietersen, Lise Lotte Rahbek og Henrik Jensen anbefalede denne kommentar

Jesper Frederiksen:
Flotte formuleringer som begrundelse og forsvar for at du som jeg forstår har valgt Islam.Held og lykke med det. Men at tro at du og andre ved at tro man kan underlægge sig en fjern skabergud,så kan leve livet i kun harmoni omkring sexualitet og kærlighed er vist en illusion.
Vi er som mennesker vel udviklet afhængig af opdragelse,normer med de samme behov uanset hvor i verden vi er født.
Det forfærdelige er jo så at det begær vi hver især har omkring vores kønsliv er blevet forsøgt styret af magthavere og gudstroende,og vi kan konstatere til ulykke for rigtigt mange. Kærlighedslivet og dets udførelse er og bliver vel i bund og grund næsten det vigtigste i menneskets liv,for forsvinder den forsvinder vi også,mon en Gud vil gribe ind her?I øvrigt synes jeg så at artiklen om den muslimske sexolog er ganske udmærket og det at hun agerer ud fra hendes tro iblandet viden om sex og erotik kan efter min mening kun være positivt.

Lise Lotte Rahbek

Jesper Frederiksen

Man må kritisere lige hvad man vil, men hvis kritikken skal tages seriøst af læseren, er det en fordel at begrunde kritikken på en saglig måde.

"Sekulær kristendom", "missionerende monokultur","VI ved bedre.". vissevasse.
Udefinerede begreber frit svævende som urealiserbare kindheste.

Solen skinner, helt uden bagtanker. Det vil jeg benytte mig af.

Richard Sørensen, Brian Pietersen, Claus Jensen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

"jøderne og de kristne bliver aldrig tilfredse med dig før du følger deres religion/vej/form/levevis" - siger Allah i koranen.
Jeg elsker den bekræftelse jeg ser af dette vers i koranen hver eneste dag. I bekræfter selve åbenbaringen

Jesper Frederiksen: Du virker selv rimeligt utilfreds med alle, der ikke følger din vej, bekræfter du dermed også "åbenbaringen"?

Sikkert et udmærket og velmenende initiativ og kan nogen af de 'muslimske brødre og søstre' bruge det, så fred med og hurra for det. Jeg ville nok selv miste lysten, hvis jeg ud over at tage bestik af partnerens ageren og ønsker skulle huske på, hvad der er forbudt og anbefalet af en religiøs bog, sexmanual eller sexolog for den sags skyld (John Cleese har en dejlig sketch i The Meaning of Life om at undervise i sex på en aldeles usexet måde). I vores søgning i inspiration og begrænsninger må man vel håbe at partneren spiller en hovedrolle. Forhåbentlig indgår det også i vejledningen

jesper frederiksen

claus,

er ikke sikker på hvad du mener?

Ja jeg tror på åbenbaringen...

Hvad du eller andre måtte tro på, følge, etc er op til dig/jer,

Jeg peger blot på nogle ting i den kristen-sekulære kultur jeg har observeret og som jeg synes skal frem i lyset og kritiseres.

jesper frederiksen

viggo,

præcis! vi forsvinder hvis ikke der er balance. Den sekulær-kristne kultur er netop selvudslettende i sin såkaldte seksuelle frigørelse. kig på fødselstal. netop fordi sex er blevet en vare, ren nydelse, kød, egoisme og har mistet sin hellige relation til liv og videreførsel af liv. Det er en god pointe.

Lige nu er der en alvorlig ubalance i kulturen - opgør med victorianisme har ført til noget der er endnu værre og udslettende. kristendommen - hvad enten det kaldes sekularisme, paulinisme, ortodoksi, protestantisme er en ekstremistisk kultur der konstant er i krig med sig selv.

@Levi,
hmmm....
I stedet for at kommentere på det liderbasse vås vil jeg hellere påpege at islam ligger i helt naturlig forlængelse af dead kennedys...har selv været DK-fan for mere end tyve års tid siden

Liderbassevås, eller var det kærlighed, det har du ingen mulighed for at vurdere. Kommentaren var nu heller ikke myntet specielt på dig, og var ikke ment som nogen provokation.

At Islam i din optik er en naturlig forlængelse af Dead Kennedys, viser (i min optik) med hvor forskellige briller, vi mennesker ser verden. Måske har vi begge taget skade af for megen sex drugs, and rock'en roll.

"Jeg peger blot på nogle ting i den kristen-sekulære kultur jeg har observeret og som jeg synes skal frem i lyset og kritiseres."

Jesper Frederiksen:

Og det tror jeg de fleste her kunne følge dig i et lang stykke henad vejen, men så var det alligevel som om du gik lidt i selvsving og kom til at lyde præcis som en fundamentalistisk kristen missionær.

Hvilket kan få en til at tænke på, om dine nye muslimske fåreklæder mon ikke dækker over en gammel kristen ulv?

"Now I’m absolutely convinced that the main source of hatred in the world is religion – and organized religion, and I think it should be treated with ridicule and hatred and contempt…. Religion poisons everything…” Christopher Hitchens.

Filo Butcher, Robert Ørsted-Jensen, Peter Ravn Mikkelsen, Sabine Behrmann, Martin Lund og ulrik mortensen anbefalede denne kommentar

@ Jesper Frederiksen

Jeg kan ikke gennemskue om du har ret i alle dine paastande, men jeg har anbefalet din kommentar 16.08.20.56 fordi jeg er enig i, at vi nok burde rydde op i "de kristne kirkers/ religioners/ sekters og hvad-ved-jeg modbydeligheder, foer vi kaster os over "de ande".

Niels Mosbak, Janna al-Mahdi og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar

Jesper Frederiksen: Ja vi er så enige i nødvendigheden af livets balance og her er sex,jo så en nødvendighed.Uenigheden opstår omkring denne aktivitet bør kunne ske i fuld nydelse uanset om man påtænker en forøgelse af menneskeheden.
Nydelse eller begær er jo så en del af livets udfordringer og hvordan skelner man så mellem egoistisk nydelse eller gensidig?
Hvor ligger synden?
Alle vore handlinger som vi hver især vælger og bør tage ansvar for har konsekvenser,og her kommer bl.a. karmaen så ind. Jeg er så tilsluttet buddhismen,men langt fra vidende nok på denne vej.

Carsten Hansen

Mon ikke samtlige arter havde været uddøde for millioner af år siden, hvis ikke sex havde udløst nogle stoffer i diverse hjerner. Kun arter der reproducerer sig på anden vis ville overleve.

Sex har ganske enkelt intet med religion at gøre. Derimod har religion en dårlig indflydelse på sex.
At nogle religiøse tosser har stillet regler op for "moralsk sex" er ikke alene latterligt, men direkte undertrykkende og styrende.

Jesper Bjørk

Kaffe og kage - frem og tilbage. Hvad er Sex andet end behovstilfredsstillelse.

Per Jongberg , Carsten Hansen har ret, sex og andre behov, er ikke andet end kemi i vores hjerner, så hvis du og andre tror de er selvstændige individer tager i alvorligt fejl.

Alt hvad dine sanser registrerer er input til din hjerne , som så danner din verden – ret simpelt ik’

For en "sikkerheds" skyld, det var en fejl at jeg kom til at anbefale Karsten Aaens indlæg 17-8 kl.9.16. Dette for mit ateistiske renommes skyld. Undskyld!

Torben Poulsgaard Jensen

’Sex er noget af det smukkeste inden for islam’

I mellemøsten har flertallet af mænd deres første seksuelle erfaring med en anden mand.
Ellers har de sex med tjenestefolkene fra Filippinerne. Eller sexturisme til Dubai.

Kvinderne må nøjes med erfaring til de bliver gift.

I den vestlige verden har de muslimske mænd seksuelle erfaring fra andre muslimske mænd eller med de vantro kristne kvinder.

Bliver gift med en ren muslimsk kvinde.

Så der bliver noget at rette op på.

Robert Ørsted-Jensen og Majbritt Nielsen anbefalede denne kommentar
Majbritt Nielsen

jesper frederiksen
16. august, 2013 - 20:58 #
Hvis du tror at folk med islam i bagaggen er mere inde på dydens sti end kristne. Så må du tro om igen.
Jeg boede et sted hvor der var mange indvandre. Deres børn gik ligesom jeg i ingdomsskole.
Der fik vi godt nok nogen sandheder at vide. Piger skal bare holde sig på måtten. Men drengene må gerne feste rundt. Bare de falder, på facaden, til ro når de giftes med den pigen med den rigtige tro.
I EB for nogen år siden kunne man læse en tankevækkende artikel. En muslimsk kvinde havde bestemt sig for at være stripper. Hun optræder så på et af de her erotiske messer der var nogen stykker af på dengang. Tror du ikke at nogen af hendes tidligere trosfælder(mænd) stod foran scenen og skældte hende hæder og ære fra? Så spørgsmålet, hvis hun ikke måtte være der. Hvorfor må de(mændnene ) så?
Jeg tror ikke der er nogen religions tilhængere der kan sige sig fri fra at være bedre vidende på andres vegne. Den slags mennesker skal man helst sky som pesten.

PS jeg fandt dit indlæg underholdende og sådan gammelsmands amvesur på den ufede måde.
Men hver mand (version af ) sin tro.
Og fred med det, så længe jeg kan nøjes med at læse og fravælge at læse de udgydelser.

Robert Ørsted-Jensen og Torben Poulsgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Lone Christensen

Jeg mener ikke, at sexologens arbejde er ideelt, da vi mangler at høre, hvad hun f.eks. vil gøre, hvis hun har klienter, som er homoseksuelle o.l.
Dog tænker jeg, at arbejdet kan være et skridt på vejen i at rydde op i gamle myter, og adskille kultur fra religion, som helt sikkert kan hjælpe en del unge muslimske kvinder.

Jesper Oersted

Gu' ve' hva' Islam si'er te' en tur i swingerklubben. Mon ik' Islam si'er Haram, Haram, Haram ?