Elsker, elsker ikke: Martin Kongstad

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Mennesker klædt ud som store dyr, Finn Laudrups tæmninger med hælen, den danske folkekirke, vendingen: Det er de rige, der har pengene, Piazza Madonna dei Monti, radiomontagen Eliten fra Minefeltet
Kultur
13. september 2013

Elsker

Mennesker klædt ud som store dyr, Finn Laudrups tæmninger med hælen, den danske folkekirke, vendingen: Det er de rige, der har pengene, Piazza Madonna dei Monti, radiomontagen Eliten fra Minefeltet, at se Kessler bokse, Henrik Stangerup, dét afsnit af Matador, hvor Laura får en fortjenstnål, flamboyant, hvidvin fra Klaus-Peter Keller, betjeningen på Sørens Værtshus, alt Peter Frödin rør ved, Jokerens tekst til »Definitionen af en stodder«, hu-hej vilde dyr, Bill Evans’ Portrait in Jazz, Christian Finnes talestrømme, Prefab Sprout fra 1985-1990, Brahms og Beethoven, sælgersnak og platugler, forfatteren Claus Pogel, indenomsafleveringer, fitness.dk, Barry Gibb, Suzanne Brøgger før hun blev viis, at sidde i kælderen hos Røde Claus på restaurant Gammel Mønt og blive læst og påskrevet, på Floss med Søren T-shirt, all dressed up and nowhere to go, Johannes Sløk, Tisvilde – også i uge 29, at jeg har de samme venner som dengang, Flaskens Ånd på Radio24syv.

Elsker ikke

At det er blevet forbudt at fortryde (’jeg ville ikke gøre noget om. Jeg står ved det hele’.), vendingen: i bagklogskabens klare lys, tostemmig guitarsolo, ærekær, folk med solbriller, taler med litterære citater, U2 i 80’erne, gadgets og særligt snak om dem, små vinglas, Radikale Venstres kølige undertekst og Liberal Alliances sjælløse frimodighed, alt det om boliger og møbler, uforståelig litteratur og særligt den, hvor sproget går i stykker, spørge ind til, anmeldere, som tillader sig at mene, at noget er skabt for en særlig kreds og med det mistænkeliggørelse af ’det indforståede’ (man skal jo heller ikke partout være hesteejer for at kunne indleve sig i westernfilm).

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her