Læsetid: 6 min.

Kampen om billederne

Tusindvis af krigsbilleder strømmer over grænserne og ind i aviserne, senest fra konflikten i Syrien. Men de fleste billeder er taget af amatører og parter i konflikten og bliver brugt til at manipulere med, mener en ekspert i krig og fotografi. Fotoredaktører har svært ved at tjekke al materialet, men de stoler på billedbureauerne
Da der i sidste måned blev brugt kemiske våben ved et angreb på Damaskus-forstaden Gouta i Syrien, blev billederne af de døde børn brugt som et argument for en militær intervention i landet.
24. september 2013

Henvendt til kameraet holder en sørgende mand den slatne krop af et barn. Det er højst sandsynligt en pige. Skjorten er trukket op, munden er let åben, håret er pjusket. Hun er uden tvivl død. Men alligevel tæt nok på livet til, at man kan forestille sig, at hun måske spærrer øjnene op, vrider sig fri af søvnen og løber ud og leger igen.

Billedet er fra Syrien og viser konsekvenserne af et angreb med kemiske våben. Det indgår i en samling af videoer, der blev vist til det amerikanske senats efterretningsudvalg den 5. september. I en tale til nationen refererede præsident Barack Obama til de videoer. Med samme kropsholdning imiterede Obama, at han holdt et dødt barn i armene. I samme vendinger talte han om en mulig intervention i Syrien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu