Nyhed
Læsetid: 1 min.

Kunstsamlernyt

Kultur
27. september 2013

Det er 150 året for Manets berømte maleri Frokost i det grønne. Det fejres rundt om i verden i denne weekend.

Det nye Serpentine Sackler Gallery i London, over for det oprindelige Serpentine Gallery, er tegnet af Zaha Hadid og åbner i weekenden. Det har kostet 150 mio. kr., men kunsten er til gengæld også fin. Åbningsudstillingen er med argentinske Adrian Villar Rojas.

Det er fredag, og ferniseringer er der nok af. I dag Tom Christoffersen, der åbner Dan Scheins I Believe in Psychopaths, og Andreas Albrectsens The End i Skindergade 5, København fra kl. 17.

Hos Christian Andersen i Høkerboderne i den københavnske kødby er der helt sikkert fest fra kl. 17, når den lokale helt Søren Pind åbner Campari. Benjamin Zuber viser Super Wild Ass Guess i Black Box Gallery i Fredericiagade 14 i København. Det er også fra kl. 17.

Der sker også lidt på de ikke-kommercielle udstillingssteder i aften. Kongelejligheden i Bryggergården 1-21 i Kastrup viser gruppeudstillingen Støj. Another Space i Vermlandsgade 75 på Amager viser gruppeudstillingen In Search of Lost Experience. C4 Projects i Dybbølsgade 60 på Vesterbro i København viser L’ost med Christian Otto og Ayumi Rahn.

I provinsen er det i Aarhus og Esbjerg, at ferniseringerne sker i aften. Charlotte Fogh Gallery åbner for The Sleeping Beauty Painter af Michael Swaney  kl. 17.30 i Mejlgade 18b. Esberg Kunstmuseum har fernisering på gruppeudstillingen What am I doing here? På samme tid med en lang række kendte navne blandt andre Saraceno, Grayson Perry, Lemmerz og Nina Saunders.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her