Læsetid: 6 min.

Mine bedsteforældre vækkede mig om natten, så jeg kunne se ’The Cosby Show’

Det tætteste jeg som barn i Hillerød kom på en kernefamilie, var de dåselatterindhyllede sitcom-familier på tv. Af ’The Cosby Show’ lærte jeg, at det var almindeligt at være en afrikaner uden et særligt forhold til afrikansk kultur. Mine bedsteforældre vækkede mig om natten, hvis det blev sendt på satellit-tv. Jeg græd, da jeg for nylig opdagede, at alle afsnit nu ligger på YouTube
’The Cosby Show’ handlede om at være almindelig og samtidig anderledes, og det var også det, mit eget liv handlede om og egentlig stadigvæk handler om. Selv om jeg er af afrikansk afstamning, så er jeg en ’wannabe’-afrikaner, ligesom afroamerikanere i ’The Cosby Show’, skriver Lucia Odoom. Foto: Privat

’The Cosby Show’ handlede om at være almindelig og samtidig anderledes, og det var også det, mit eget liv handlede om og egentlig stadigvæk handler om. Selv om jeg er af afrikansk afstamning, så er jeg en ’wannabe’-afrikaner, ligesom afroamerikanere i ’The Cosby Show’, skriver Lucia Odoom. Foto: Privat

10. oktober 2013

Jeg var barn i 1990’erne med alt, hvad det indebar af matte bomuldstekstiler i pangfarver, turkis, pink og smørblomstgul. I begyndelsen af 1990’erne skulle vores tv have et hårdt slag på toppen en gang imellem, maden blev stegt i margarine, madpakkerne var ens i børnehaven og rødbederne kunne ses igennem mellemlægningspapiret i de burger- og legoklodsformede madkasser. Jeg var barn i Fjernsyn for dig-90’erne, hvor jeg gennem serien Nana erfarede, at de voksne ’boller’, råbte »Hulu-bulu, Lotte, hvor er du henne?« og tryllede mig tilbage til 1960’erne med Super Carla.

Jeg voksede op i min morfars hjemmebyggede, gule murstensvilla i det, store labyrintiske parcelhuskvarter, Smedievej, hvor parabolantennerne prydede samtlige hustage. Smedievej ligger bag det sociale boligbyggeri Østervang, hvor jeg gik i børnehave og blev kaldt ’chokolademad’ af de andre børn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Zehra Aras
 • Heinrich R. Jørgensen
 • Marianne Rasmussen
 • Robert Ørsted-Jensen
 • Steffen Jørgensen
 • Tina Skivild
 • Henrik Darlie
 • Frida Henningsen
 • Simon Olmo Larsen
 • Allan Hansen
 • Anna Mai
 • David Zennaro
 • Tom Paamand
 • Henrik Brøndum
 • Niels Mosbak
 • Marie Jensen
 • Lone Christensen
 • Sune Keller
 • Katrine Hornstrup Yde
Zehra Aras, Heinrich R. Jørgensen, Marianne Rasmussen, Robert Ørsted-Jensen, Steffen Jørgensen, Tina Skivild, Henrik Darlie, Frida Henningsen, Simon Olmo Larsen, Allan Hansen, Anna Mai, David Zennaro, Tom Paamand, Henrik Brøndum, Niels Mosbak, Marie Jensen, Lone Christensen, Sune Keller og Katrine Hornstrup Yde anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

Wow - rigtig spændende historie.
Hvorfor flyttede din morfar tilbage til Ghana?
Og hvordan er det gået ham i hjemlandet?

Marianne Rasmussen

Kære Lucia - du skriver så godt og smukt, at du bør skrive bøger om dine oplevelser. Du vil kunne åbne manges øjne for, hvordan det er at være både anderledes og helt almindelig.