Læsetid: 3 min.

Ceremonirum er en mærkesag for kandidat til kommunalvalget

’Jeg synes virkelig, det er et vigtigt projekt,’ siger Tommy Petersen, der stiller op for Radikale Venstre til Københavns Borgerrepræsentation til kommunalvalget, om ceremonirummet. Han vil gå til valg på at få det bygget
14. oktober 2013

Kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (R), ser ikke et ceremonirum som en statslig opgave.

»Jeg synes, det lyder som en rigtig god idé, at der er nogle mennesker, der tager initiativ til at lave sådan en bygning, men det er ikke en opgave for mig som kirkeminister. Det er ikke noget, vi vil finansiere. Ligesom vi heller ikke finansierer andre religiøse samfund, der vil bygge moskeer, eller hvad det nu kan være,« siger kirkeministeren.

Men hans partifælle, Tommy Petersen, mener, at det er en oplagt opgave for både Radikale Venstre og for Københavns Kommune. Derfor går han til valg på, at kommunen skal hjælpe med at finansiere byggeriet.

»Jeg tror, at mennesker helt grundlæggende søger en måde at markere vigtige vendepunkter i livet. Det har ikke noget med religion at gøre. Det har noget med vores natur at gøre, og derfor synes jeg virkelig, at det her projekt er vigtigt for at få et København for alle,« siger Tommy Petersen, der er nummer fire på Radikales kandidatliste til Borgerrepræsentation.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels-Simon Larsen
Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Et neutralt ceremonirum, der kan tage form efter begivenheden er en god idé. Det ville pynte i vores by, og kunne trække de etniske bryllupper ud af sportshallerne. Håber det bliver til noget!

Så kom d.19. november og kommunalvalget tæt på og ligeså gjorde lysten til at fyrer skatteborgernes penge af på alt muligt og umuligt gøgl..

Lige pt. fører Hovedstadens Radikale Venstre med krav om både et "Ceremonirum" til 100 millioner!!, samt et forslag om en stormoske for en, men ikke alle muslimske trosretninger...

Så Radikale, vil både bruge kassen af borgernes penge, på at Københavns Kommune, skal agere smagsdommere overfor forskellige typer af Islam, samt 100 millioner (!!!) på noget der allerede bliver løst på mange forskellige og billigere måder i dag.

Mvh.

Leif Donbæk
Kandidat til Borgerrepræsentationen (F)

Niels-Simon Larsen

Selve grundtanken, at livets højdepunkter ikke har noget med religion at gøre, er sund og naturlig. Religionerne skal møjes med at passe deres sag(søge deres Guds rige). Derfor skal de lære at lade borgernes fødsel, frieri og farvel være i fred. Vi skal nok selv finde ud af det. Især vores seksualliv, aborter m.m.
Venstrepigen, Pia Allerslev, lovpriser 'kirkestaten'. Er det en trykfejl eller hvad? Det er det nok ikke, for Danmark er rent formelt en religiøs stat, hvor monarken er kirkens overhoved. Skørt, men sandt.