Elsker, elsker ikke: Bue Peitersen

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Sne, strømper og generthed, de lange, duvende vipper (og de fineste lukkede øjne) / at digte kan være Marguerit-ørestikker, iskolde Coca-Colaer, Motörhead og / hævn, hævn, hævn / den postcoitale frihed, og bare det at høre mit navn

Ulrik Hasemann

Kultur
18. oktober 2013

Elsker

Sne, strømper og generthed, de lange, duvende vipper (og de fineste lukkede øjne) / at digte kan være Marguerit-ørestikker, iskolde Coca-Colaer, Motörhead og / hævn, hævn, hævn / den postcoitale frihed, og bare det at høre mit navn / samt »jeg har virkelig trængt til at blive gennemkneppet« / Hendrix, Lars Engels / sjælen og omfordelingen / og dine sko ud over det hele / forsonligheden i vreden, og tilnærmelsen / ulvene, tårnene og dem der satser ALT / overgearetheden og krøllerne / og det åndssvagt dyre papir / åh, lyseblå! og mintgrøn! / tømmermænd og neglelak! / det er som små, fucking skøjtebaner på jeres fingre! / at tænke på min mormor og morfar, en lille, forsigtig iskiosk / og Gaudi med frugter på toppen.

Elsker ikke

Lange, farvestrålende ferniseringstørklæder, omklamrende kærlighed, ubåde og tunneler / og ciseleret prosa hvor der aldrig sker en skid / de små, klamme damebutikker i Nordsjælland, de uendeligt grimme selvudgivelser og det sidste, nervøse skridt mellem mig og de piger jeg drømmer om / entusiastiske iværksættere og first movers (væk) / og dem der virkelig intet kan, men som alligevel er så fornærede med det / falske øjne og skadefryd, og angsten og ensomheden og misundelsen, og forsmåelsen og jalousien / og mig der sad i hjørnet på kontoret og var helt, helt musestille / sjusk, olympiader, bæltespænder / idioten der altid giver omgange / og digte (så tørre som grus).  

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her