Læsetid: 2 min.

Mesterfotograf på fem dage

3. oktober 2013

Årets mesterfotograf 2013 – det program vil med garanti være ødelæggende for mit fag og nedgøre min faglighed, var min første vrisne indskydelse, da jeg hørte, at DR gik og bryggede på et program, hvor fem fotografer i fem dage skulle kæmpe om at blive ’Årets Mesterfotograf’.

Mesterfotograf. På fem dage. Alene programmets titel var nok til at forarge mig, der har mere end fire års fotografisk uddannelse i rygsækken. Men efter at have set første afsnit må jeg erkende, at min negative indstilling blev gjort til skamme.

Først og fremmest er det i al sin enkelthed glimrende og sigende tv, når en ung pige med kunstfærdigt hår farvet i diverse pink nuancer laver opstillede og intetsigende selvportrætter med lang lukketid, når hun faktisk skulle lave reportage fra Istedgade – og i en præsentation af sig selv udtaler klicheen over dem alle, at hun »føler sig mere som kunstner end fotograf«. Eller når dommer og fotojournalist Martin Lehmann med et aggressivt kropssprog råber, at deltagernes billeder er så »stilistiske, at det nærmer sig noget, jeg næsten ikke kan holde ud!«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu