Elsker, elsker ikke: Peter-Clement Woetmann

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Peter-Clement Woetmann
Kultur
8. november 2013

Elsker

Min datters pludren tidligt om morgenen. Skriften. Utilgængelige steder. Tilfældige møder. Den knirkende ensomhed ude i fjeldet. Stormene. Imødekommenhed. Dovne dage. At du pludselig ringer uden grund. Twomblys fotografier. Teufelsberg. En kold øl. At køre langs de lysende kyster. Kaffebarer. Gader, der snor sig ind i et digt. At drikke sencha mens himlen er revnet i gråd. Neil Young. At gå omkring i verden med en ven. Sperm Struktur. Støjen. At læse et digt igen og igen. Sheiks Shawarma. Det hemmelige kvarter. Julie. Der Mönch am Meer. Frosne flødeboller. Bayou. Assistensens gule mur og himlen over Fælledparken den nat. Inger Christensen. Morti Vizki. Lakrids og fjerne planeter. Bøger om sand og bøger om byer. Sparsommelighed. Mennesker, der ikke er bange for at give af sig selv. Ørkner. Brætspil. Kærlighed, kærlighed, kærlighed.

Elsker ikke

Kæledyr. Sociale boligbyggeriers indfaldne ruder. Ledighed. Parcelhusenes uendelige landskab. Hårlev. Snæversyn. At jeg selv er så forbandet snæversynet. Nærighed. Købmagergades nye belægning. Gulerødder. Populærkultur, der bugner af misbrug og mord. Det politisk afstumpede. Damien Hirst. Overfladiske digte. Forudsigelige romaner. Hvide kartofler. Arrogancen. Afvisninger. For lave møbler. For varme bade. Fyldte busser. Krigene, krigenes alvor. Forbruget. Løgnene. Det ekskluderende fællesskab. Medaljer og hæder. Den blinde, hvide mand. Et oplevelsesrum på vejen. Dødspatruljer. Midlertidige byrum uden modstand. Det indsmigrende. At glemme sine idealer i hverdagens vrimmel. Dronerne. Had uden retning. Had med en retning. Ligegyldigheden.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her