Klumme
Læsetid: 1 min.

Elsker, elsker ikke: Sanne Munk Jensen

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
15. november 2013

Sanne Munk Jensen

Nabaz Anwar

Elsker

At skrive (når jeg endelig har en historie), kærlighed, kaffe, ventede og uventede gæster, formålsløse gåture, overståede løbeture, min søns ugelange begejstring over nye, neonfarvede fingervanter, Bruce Springsteen, Bowie og Tindersticks, min datters virkelig dårlige vittigheder, frihed, rummelighed, ændringer i planerne, Skagen, Seinfeld, sene eftermiddagslure, lange morgener, solskin og is, at køre langt i bil, grineflip, freudian slips, min kombinerede vaske- og tørretumbler, tjenester og enhver form for omsorg, selvironi, lufthavne, unge menneskers sprog, ordsprog, sproglig præcision, stor patos, Morten Nielsen, Per Petterson, Virginia Wolf, When Harry met Sally, Will Ferrell, Jeff Bridges, mojitos, dessertvin, chili, tyrkisk peber og at falde i søvn med oprigtig følelse af, at det sgu alt sammen nok skal gå.

Elsker ikke

Når jeg ikke har nogen historie at skrive, at udkomme, at lave mad, pante flasker og købe toiletpapir, selvhøjtidelighed, nærighed, grådighed, overophedede politiske diskussioner, spin, selskabslege, menneskelig afmagt, jazz, R’n’B, at min datter elsker R’n’B, crossfit, kræsenhed, teknik, synet af mænd der løfter benene når de cykler gennem en vandpyt, ulvetimen, forældreintra, gadegøgl, legepladser, langt de fleste fjernsynsprogrammer, økonomi, søndagsblues, offentlig transport, udtrykket ’at spæde lidt til’, betegnelsen ’Udkantsdanmark’, karbonader, religion, Ringenes Herre, rigiditet, praktisk påklædning, at skælde ud, stressede morgener, øjeblikket hvor jeg ikke ved om jeg skal give kram eller give hånd, at jeg aldrig kan huske hvor jeg har lagt en skid og at vågne kl. 4 med umotiveret følelse af at være bange for at dø.

Serie

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her