Læsetid: 9 min.

’Guderne blev vrede’

I sin nye film, ’Sorg og glæde’, graver Nils Malmros dybt i sit eget liv og fortæller en stærk historie om skyld og den store kærlighed. Information har talt med den 69-årige instruktør om konsekvent at tage af det, Per Højholt kaldte hovedstolen, og om at ’Sorg og glæde’ er kronen på hans store erindringsværk
’Det vigtigste er selvfølgelig, at jeg som kunstner har lavet syv-otte-ni film om mit eget liv, om den uløselige, ulykkelige kærlighed, den umodne pubertetskærlighed, og jeg mangler at lave en film om den gensidige voksne modne kærlighed. Mit oeuvre er først fuldendt, når jeg laver ’Sorg og glæde’, så derfor er det vigtigt for mig,’ siger Nils Malmros. Foto: Lærke Posselt

’Det vigtigste er selvfølgelig, at jeg som kunstner har lavet syv-otte-ni film om mit eget liv, om den uløselige, ulykkelige kærlighed, den umodne pubertetskærlighed, og jeg mangler at lave en film om den gensidige voksne modne kærlighed. Mit oeuvre er først fuldendt, når jeg laver ’Sorg og glæde’, så derfor er det vigtigt for mig,’ siger Nils Malmros. Foto: Lærke Posselt

9. november 2013

»Jeg havde håbet på, at filmens kærlighedsbudskab ville opveje den nyfigne interesse for den bagvedliggende katastrofe,« siger Nils Malmros, da jeg møder ham til en snak om hans nye film, Sorg og glæde.

Til at begynde med havde han ikke tænkt sig at ville tale om filmen – den skulle have lov til at tale for sig selv.

»Men det lykkedes altså ikke. Det er meget sjovt, fordi ustandseligt når jeg bliver interviewet, starter jeg med at sige, ’svaret er i filmen’. Og det er det. Men derfor skal jeg gerne svare alligevel.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Niels Mosbak
 • Carsten Søndergaard
 • Ruth Gjesing
 • Niels Roed
 • Peter Andersen
 • Søren Jessen
 • Kirsten Andersen
Niels Mosbak, Carsten Søndergaard, Ruth Gjesing, Niels Roed, Peter Andersen, Søren Jessen og Kirsten Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer