Læsetid: 8 min.

Et liv med usynlige fjender

I fire år har den autodidakte dokumentarinstruktør Andreas Johnsen arbejdet på filmen ’Ai Weiwei – The Fake Case’ om den kinesiske kunstsuperstar Ai Weiwei. Det har været en stærkt personlig proces, som har beriget dem begge med et venskab for livet, fortæller han
’Jeg har ikke tid. Alle vil lave en film om mig,’ var den kinesiske kunstner Ai Weiweis svar til dokumentarfilminstruktøren Andreas Johnsen, da denne bad om lov til at lave en film om Weiwei. Men da Weiwei  så en af Johnsens film, skiftede kunsteren mening.

Tor Birk Trads

28. november 2013

Den er sådan set lidt af et scoop, Andreas Johnsens nye dokumentarfilm. Siden 2009 har han syv gange rejst ind og ud af Kina, og den danske dokumentarist har tilbragt adskillige måneder i selskab med den kinesiske systemkritiker og kunstsuperstar Ai Weiwei. En kunstner, som ellers af det kinesiske regime har været underlagt strenge restriktioner. Blandt andet har han i perioden ikke måtte ytre sig frit – eller forlade sit konstant overvågede hjem.

Information møder Andreas Johnsen i hans kombinerede hjem og kontor i Indre København. Omkring ham roder det med klistermærker, cd’er, fotoudstyr og uåbnede papkasser. Og med sporadiske blikke på en stor Mac-computer er han ved at klippe en film om en musiker fra Sacramento, USA, som har boet i Danmark i tre år. En helt fantastisk musiker, som lige har indspillet sin anden soloplade med folk fra USA og Danmark, fortæller Andreas Johnsen energisk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ervin Lazar
  • Vibeke Rasmussen
  • Niels-Simon Larsen
  • Bill Atkins
Ervin Lazar, Vibeke Rasmussen, Niels-Simon Larsen og Bill Atkins anbefalede denne artikel

Kommentarer