Læsetid: 1 min.

Nomineret: Ida Jessen

For ’Postkort til Annie’, noveller
Ida Jessen

Ida Jessen

Tor Birk Trads

15. november 2013

Der er en interesse, i Ida Jessens novellesamling Postkort til Annie, for en særlig form for lakuner i tid og sted, hvor realistiske omstændigheder forrykker sig en smule og nye, næsten uvirkelige områder opstår, disede og forvirrende, drømmeagtig episoder. En mor går gennem tågen over en vandhullet mark for at finde sin søn, to småpiger ser træerne klimte af frost julenat, en ung kvinde forfølger en slåbrokklædt og dement kvinde gennem Aarhus’ sjappede gader. Det er i disse utrolige – ja kan vi kalde dem skæbnesvangre? – øjeblikke hvor virkeligheden med ét viser sin bagside, at vi finder flere af Jessens karakterer.

Med en overbevisende sproglig sikkerhed, sætningerne har ofte dette frostklare over sig, kredser Ida Jessen om parforholdets genstridigheder, men løfter sig for alvor i noveller som krimigåden »December er en grusom måned« og det tragikomiske portræt af en moder i »Mor og søn«, begge noveller, der fremskriver moderkærligeden og dennes iboende hang til tilgivelse som en både ufornuftig og til tider direkte farlig størrelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu