Læsetid: 1 min.

Nomineret: Peter Adolphsen

For ’År 9 efter Loopet’, roman
Peter Adolphsen

Peter Adolphsen

Tor Birk Trads

15. november 2013

År 9 efter Loopet udspringer af en langt ude og befordrende idé om, at en solsorts trille har udløst en global lyd-tsunami. Katastrofen har fået »Alle levende væsener, eller rettere: Alle dyr med hjerneceller, selv den simpleste regnorm med dens række af nerveceller, fra bladlus til blåhvaler og mennesker« til at fare sammen og ligesom dukke frem igen »som en typisk udgave af et individ af den pågældende art, en standardversion, et gennemsnit, blot med en lidt glattere, umærkeligt gummiagtig, næsten glinsende overflade.«

År 9 efter Loopet er en naturvidenskabelig bog og en filosofisk bog – en hyldest til fodmassage måske. Den bliver på overfladen og beskæftiger sig med det, vi kan se, høre og føle. Den er ultrakort og angår alt: At alt flyder, at alt er matematik, at alt er støv og at alt er tomhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu