Læsetid: 1 min.

Nomineret: Yahya Hassan

For ’YAHYA HASSAN’, digte
Yahya Hassan

Yahya Hassan

Tor Birk Trads

15. november 2013

Findes der den familie, der ikke er værd at holde sammen på længere? I Yahya Hassans selvbetitlede digtdebut tematiseres måske en opvækst i et specifikt indvandrermiljø, men ligeså meget forsøger bogen at tænke over, hvad det vil sige at være en familie.Igen og igen stiller digtene det hjerteskærende spørgsmål: er der andet, der holder os sammen i denne familie end det mørke, den har plantet i os, her fra et af samlingens stærkeste digte »Tvangsfjernet«:

»I RINGER OG KALDER MIG SKIFTEVIS BROR ELLER DANSKER / VIL VIDE HVAD JEG LAVER PÅ ET OPHOLDSSTED / MEN KENDER VI EGENTLIG HINANDEN / HAR VI ANDET END SMERTEN TIL FÆLLES / NU ER VI BLEVET STORE OG SMUKKE / OG JEG ER ÅBENBART BLEVET DANSKER / MEN KENDER VI EGENTLIG HINANDEN / DET ER LÆNGE SIDEN VI KOM UD AF DET HUL / DET KAN VEL IKKE HOLDE SAMMEN PÅ OS.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu