Læsetid: 8 min.

Jeg var Vita Andersens sætning

Både i Vita Andersens ’Tryghedsnarkomaner’ og i ’Hold kæft og vær smuk’ bliver det tydeligt, at det artige er tænderskærende, hjerteskærende og dødeligt. Det artige barn er som den smukke kvinde, ingen ser dem, ingen giver dem taletid. Hvordan taler det oversete barn, hvordan taler den smukke kvinde? Det er dem, vi lytter til, når vi læser Vita Andersen, skriver Olga Ravn om genudgivelsen af de to bøger
Forfatter Vita Andersen.

Tine Sletting

8. november 2013

Da jeg skulle skrive forordet til Vita Andersens to første bøger, digtsamlingen Tryghedsnarkomaner og novellesamlingen Hold kæft og vær smuk fra henholdsvis 1977 og 1978, befandt jeg mig i en af årtiets varmeste somre med en slem lungebetændelse og var netop blevet forladt af min kæreste. At skrive dette forord virkede næsten umuligt. Indtil jeg indså, at jeg befandt mig i en af de samme situationer som Vita Andersens karakterer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Tom Paamand
  • Bente Simonsen
Tom Paamand og Bente Simonsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kære Vita Andersen
Hvad er en trygheds narkoman i dag? findes det begreb overhovedet? Hvad er en kærne familie i dag? hvad får os til at høre sammen med nogen i dag? Hvis det er noget vi gør i.
Er relationer mellem mennesker noget moderne mennesker har tid og overskud til at beskæftige sig med.
Er vi mennesker frit svævende satellitter, skal vi så heller ikke længere forholde os til andet end os selv. Hvem er vi i dag, hvor skal vi hen, spørg jeg for meget, og i givet fald, hvor meget for meget?