Læsetid: 2 min.

Bodil - en postpolitisk parodi

Klimageddon er over os – følg det live på tv. Den hysteriske tv-dækning af stormen Bodil er symptomatisk for en afpolitiseret tid, hvor vejrfænomener italesættes som sikkerhedstrusler
Bodilkalypsen er over os. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Bodilkalypsen er over os. Foto: Henning Bagger/Scanpix

7. december 2013

Torsdag blev al togdrift indstillet for første gang i statsbanernes 128 år lange historie. Det skete ikke på grund af en storkonflikt eller anden politisk uro. Det var ikke engang på grund af et terrorangreb. Nej, det var såmænd på grund af et meteorologisk fænomen ved navn Bodil.

Selv om Bodil fra starten lignede en dårlig postpolitisk parodi på Tjernobyl-skyen, så var der unægtelig en underholdningsværdi i at se sensationslystne journalister blamere sig med replikker som: »Vi har den specielle situation lige nu, at Fyn er en ø!«

At den overstyrede og katastrofelystne tv-dækning i det store og hele er kedeligt fjernsyn – det kan vi hurtigt blive enige om. Mere interessant var det derimod at følge Bodilzillas hærgen som et studie i krisementalitet.

De foretrukne tv-billeder havde nemlig en klar apokalyptisk charme: Mennesketomme byrum med væltede elmaster og en forlist valgplakat for Enhedslisten blafrende symbolsk i vinden. Juletræet på Rådhuspladsen er væltet, og TV 2-studieværten understreger billedernes stærke konservative symbolik: Bodil er en trussel mod traditionerne. Situationen er ekstrem: »Er det lidt spøgelsesbyagtigt?« er studievært Lene Johansens håbefulde standardspørgsmål til alle DR2-reportere, der svarer bekræftende.

»Der står en indkøbsvogn fra Rema 1000. Der er ingen varer i. Den er helt forladt,« siger TV 2-reporteren, som om hun vil fremmale et postapokalyptisk scenarie, hvor vareøkonomien er bukket under .

I Esbjerg følger DR2’s kamera spændt den stigende vandstand aftegnet på en pæl i vandet som et grumt forvarsel om, hvad den kommende klimakatastrofe vil blive. I studiet er stemningen hysterisk og apatisk: »Skal vi ruste os på sådanne nødsituationer i fremtiden?«

Tv som katastrofeforberedelse

Bodilkalypsen er over os. I bogen Living in the End Times hævder filosoffen Slavoj Zizek, at en klimakatastrofe i dag forekommer mere sandsynlig end muligheden for social forandring. Bodil er løjet af, men Zizeks observation forekommer nu endnu mere præcis.

Men katastrofetv som ’Stormageddon’ er noget nyt. Som tv-meteorolog Jesper Theilgaard påpeger, blev der under stormen i 1999 bragt en tv-avis kl. 20, så var den potte ude. Umiddelbart tegner retorikken om ’særlige forholdsregler’ et billede af manglende handlemuligheder. »Undgå al unødig udkørsel« gentages i det uendelige. Bodil er civil lydighedstræning: Vi gør klogest i at blive indendøre, lyder beskeden fra myndighederne.

Helterollen i opførelsen af Bodilkalypsen blev spillet af Banedanmark.

»Den trafikale situation lige nu er hidtil uset i danmarkshistorien,« siger trafikinformationschef Tony Bispeskov. »Vi har et Danmark, der er lukket helt ned. Det er en situation, vi aldrig har set før. Vi tager de nødvendige sikkerhedsmæssige forholdsregler.«

’Nedlukning’. Vækker det minder? Gærhamstringen er muligvis det eneste minde om storkonflikten i 1998, men i arbejderbevægelsen er generalstrejke jo det indgreb, der kan »lamme nationen«. Gær er det afpolitiserede humoristiske symbol på dansk undtagelsestilstand light, og vi kan grine af Stormageddon som en pseudobegivenhed. Men Bodil ikke bare lukker togtrafikken, den lukker også al kritik.

En RUC-forsker rammer hovedet på sømmet og knytter den forbindelse mellem storm og terror, der har hængt faretruende i luften hele aftenen. Hun mener, at myndighederne bruger stormen til at træne krisekommunikation.

»Den dag, vi har en terroraktion, må vi lægge begrænsninger på, hvilke informationer, der skal ud til befolkningen,« siger hun. Heldigvis er det en befolkning, der kun er i stand til at forestille sig historiske forandringer i form af truslen om at løbe tør for gær.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Michael Rasmussen
 • Torben Nielsen
 • Per Meinertsen
 • Lene Houmand Kristensen
 • Benno Hansen
 • Sara Arklint
 • Nichlas Moth
 • Torben K L Jensen
 • Kim Øverup
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Peter Taitto
 • Vibeke Rasmussen
 • Torben Selch
 • David Zennaro
 • Henrik Darlie
 • Lise Lotte Rahbek
 • Brian Pietersen
 • lars abildgaard
 • Carsten Munk
 • Niels Mosbak
 • Søren Rehhoff
 • Johannes Lund
 • Grethe Preisler
 • Niels-Holger Nielsen
Michael Rasmussen, Torben Nielsen, Per Meinertsen, Lene Houmand Kristensen, Benno Hansen, Sara Arklint, Nichlas Moth, Torben K L Jensen, Kim Øverup, Maj-Britt Kent Hansen, Peter Taitto, Vibeke Rasmussen, Torben Selch, David Zennaro, Henrik Darlie, Lise Lotte Rahbek, Brian Pietersen, lars abildgaard, Carsten Munk, Niels Mosbak, Søren Rehhoff, Johannes Lund, Grethe Preisler og Niels-Holger Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Holger Nielsen

Øvelse i kontrol af civilbefolkningen a la Boston-maraton

Præcis hvad jeg har tænkt over det sidste døgns tid. Bevares, det er da uheldigt med den vindretning som står lige ned i gabet på Danmarks største fjord, men hvad skal det hjælpe at lukke ned for S-togstrafikken i 12 timer?

Hvordan sikrer man sig, at alle implicerede eksperter og øvrighedspersoner spiller med i legen? Er det bare kollektiv hjernevask?

Ole Aaquist Johansen, Henrik Larsen, Torben Nielsen, Sara Arklint, Jesper Frandsen, Kim Øverup, Poul Eriksen, lars abildgaard, David Zennaro, Lise Lotte Rahbek, Geert Larsen, Brian Pietersen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar

Journalister og tv-værter i landet røvkeder sig, må være svaret. Når man ikke kan finde ud af at lave dybdeborende journalistik, kan man altid snakke om vejret..

morten Hansen, Torben K L Jensen, Evan Knudsen, Henrik Petersen, Søren Bro, Anders Feder, Kim Øverup, Vibeke Rasmussen, lars abildgaard, David Zennaro og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Niels-Holger
Øvelse i kontrol af civilbefolkningen a la Boston-maraton.
Det overgår vist med flere stormbaner selv det værste vejr-hysteri. Stormvejr er elementært spændende og beredskab over for naturkatastrofer er principielt en god ting, ikke mindst når nye vejr-rekorder kan ventes.

morten Hansen, Hanne Ribens, Torben R. Jensen, Jens Thaarup Nyberg, Evan Knudsen, Karsten Aaen, Christian Harder, Morten Balling, Benny Pedersen og Allan Hansen anbefalede denne kommentar

Jeg vil tillade mig at være lodret uenig med Niels Engelsted :
Det er røv-kedeligt at se en eller anden medie-pamper stå på en dansk havn i blæse-vejr .
At kalde den smule vindrusken vi ind imellem oplever her til lands for 'naturkatastrofer'
er aldeles ude af proportioner og det var da heller ikke farligere end at reklame-buddene stadig passede deres arbejde !

Jeg får lyst til at citere Paula Larrain, helt ude af kontekst, men alligevel relevant :
" I 'gamle dage' var der 'brokhoveder', som sagde fra, protesterede og tog sig nogle gevaldige holmgange med cheferne.
Bølgerne kunne gå højt, cheferne kunne blive rigtig sure, men i sidste ende var holmgangen god, fordi det tvang alle til at tænke sig om.
Og datidens chefer havde så meget hår på brystet, at de kunne tage modspillet.
Nu er 'brokhovederne' i DR renset ud - en efter en og gennem mange år. Nu er der kun revolverjournalisterne tilbage, og ja, så en håndfuld af dem, der bare valgte at holde deres kæft og bevare deres arbejde."
Resten af hendes fremragende indlæg om journalistikkens tilstand i dagens Danmark kan læses her : http://politiken.dk/debat/profiler/paulalarrain/ECE2138789/drs-chefer-sp...

Ole Aaquist Johansen, Henrik Larsen, Torben Nielsen, Per Meinertsen, Katrine Visby, Søren Bro, Poul Eriksen, Peter Taitto, Vibeke Rasmussen, Rasmus Kongshøj og Brian Pietersen anbefalede denne kommentar
Brian Pietersen

Det er dybt uproffesionelt i min verden at begynde at kalde et blæsevejr et navn.. de ryger lige under 02 her.

Jeg tror jeg går over til mit eget barometer og vejrhanen, de fortæller alligevel det der er værd at vide.

Carsten Svendsen, Søren Bro, Carsten Munk, Vibeke Rasmussen, lars abildgaard, Geert Larsen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Fin Artikel.

Det mest morsomme var, hvordan det væltede juletræ på rådhuspladsen blev overdramatiseret, Med "dette er aldrig sket før". Det væltede nemlig også under stormen i 1966.

Niels-Holger Nielsen, Karsten Aaen, Peter Ole Kvint, Kim Øverup og Jens Illum anbefalede denne kommentar
Brian Pietersen

Levi

de har hukommelsestab for de hele tiden kan skabe sensationer.... useriøst og ødelæggende.

Anders Feder, lars abildgaard og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Et iboende behov for fællesskab; et uforløst reservoir af følelser, hjemløst og forhutlet, efter årtiers inkriminering. Naturfænomener er en af de få fælles oplevelser, dekonstruktionen ikke har kunnet afskaffe.

morten Hansen, Søren List, Torben K L Jensen, peter fonnesbech og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Brian Pietersen

Alex

jeg synes det er fint og relevant at tale om verjet i passende afvejde mængder, men det skal være seriøst og prof.

Hvad syns du den næste storm skal hedde.
send en sms
det koster kun en krone plus almimdelig takst.

morten Hansen, Thomas Borghus, Peter Ole Kvint, Anders Feder, Kim Øverup, Vibeke Rasmussen, lars abildgaard, Torben Selch og Geert Larsen anbefalede denne kommentar

Bankerne har lige fået kæmpebøder ifm. Libor og lignende. Skriver medierne om det, NEJ.
Jeg fandt en lille ussel artikel på JP i denne uge om denne kæmpebøde. Politiken nævnte det overhovedet ikke. Nu kan jeg ikke længere finde artiklen på JP. Ellers ville jeg have smidt et link til jer herinde. Jeg mener at historier om bankernes kriminelle væsen er temmelig vigtig, da de påvirker alt så massivt. Som Fokushima...Men NADA !
Selvfølgelig har vejret da altid været noget vi fulgte med i, men det har med Bodil været noget ude af proportioner og som regel sker der noget rigtig spændende, et helt andet sted i nyhedsstrømmen, når medierne går i selvsving over et eller andet. Prøv selv næste gang i føler et bestemt emne synes pustet op og proportionerne surrealistiske...der er selvfølgelig altid historier der kan fortælles, men når trivialitet på steroider kommer før seriøsitet, er der basis for en vis skepsis.

Henrik Larsen, Henrik Brøndum, Michael Madsen, morten Hansen, Sara Arklint, Søren List, Nichlas Moth, Niels-Holger Nielsen, Torben K L Jensen, Karsten Aaen, Philip B. Johnsen, Henrik Darlie og Geert Larsen anbefalede denne kommentar

Vi kan sagtens blive enige om at journalistikken de sidste par dage ikke har været imponerende. Dog er det tåbeligt af folk at negligere vejrets betydning. Det er lidt egocentrisk ikke at kunne se nødvendigheden af en massiv mediedækning. Det virker lidt som om visse indlæg kommer fra personer, der sidder med nedrullede gardiner på Frederiksberg og spiser lidt for dyre "håndmadder" mens den ene fladskærm viser DR2s monotone dækning, mens afspilles "Matador" i nabostuen... Hvor svært er det lige at slukke for nyhedsdækningen og gå ind i nabostuen?

Allan Hansen, det er vel ikke pressens opgave at piske panik-agtige forhold op, vel ?

Niels Duus Nielsen og Niels-Holger Nielsen anbefalede denne kommentar

Kan anbefale kjøwenhavnske pensionister, at droppe årets vandretur til Santiago de Compostela, og i lettere ruskvejr at stille sig ud på molerne i Hanstholm - så skal de se power ;)

'Sørg for at have flaske-vand og opladede mobil-telefoner' og blablabla .
Enhver idiot ved forhåbentligt godt at der er en vis risiko forbundet med at gå ud når det blæser en halv Pelikan, ikke ?

Der er en fuldtændig overset detalje i forbindelse med denne storm: Først passerede den Danmark og blev kaldt Bodil; herefter gik den i land i Sverige og hed pludselig Sven. Er dette ikke verdenshistoriens hurtigste kønsskifteoperation....?

I øvrigt var lavtrykkets centrum jo aldrig over Danmark, men nord for landet, så burde man ikke have afholdt sig fra at give det et navn?

Carsten Svendsen, Niels Duus Nielsen og Henrik Brøndum anbefalede denne kommentar

Nu startede tendensen med katastrofe tv jo ikke fordi 98 stormen forsagede mere skade end man havde regnet med. Den startede fordi man formentligt fandt ud af at katastrofe tv er billig at producere samt giver relativ høje seertal.

En mentalitet som blev iværksat længe før stormen i 98. Hvor det ikke længere var indholdet der var det vigtige, men derimod hvor mange seer man kunne tiltrække til at se en pågældende kanal.

Det er derfor snare i det perspektiv man skal forstå DR's insisterede tendenser til at Ryde sendefladen ved blot de mindste vejrforandringer. Og i langt mindre grad skal skylden findes hos de sensations hungrende journalister, for journaliststanden især på DR har for længst fået klar besked på hvad form for journalisme de skal bedrive, og vil de ikke det så er det ud af vagten. derfor kan man ikke klandre nogle af dem for stiltiende at acceptere præmissen og så beholde jobbet. For mange er det at fortrække, selvom man inderst inde godt ved at det er dybt godnat at lave nyheder for underholdnings og seertallenes skyld.

Jeg syntes også vi skal huske at katastrofe tv ikke blev skabt i en storm i DK, men blevderimod skabt 9/11 hvor begge tv kanaler gik i total selvsving og gentog og pludrede og spekulerede i ting de ikke anede fem flade om. Allerede dengang var det tydeligt at de var blevet beordret til at lave live katastrofe tv. fordi det var "godt" tv i ledelsen øjne, på trods af at journalisterne var komplet uforberede og stod og var nærmest direkte pinlige uforberedte.

Niels Duus Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Poul Eriksen og Peter Taitto anbefalede denne kommentar

paphatte er kommet i tanke om at efterligne United Bluff mht at give blæsevejr navne, det bliver grotesk, når de forskellige lande så giver vinden forskellige navne, dumheden florerer, men selvfølgelig kan man jo vælge at kalde det en klimatrussel på linie med terror så det retfærdiggør aflytningen. Mangen til mediehysteri sker da heldigvis kun sjældent.

Søren Bro

Jeg er nu ret sikker på, at det er sidste gang man navngiver en storm herhjemme. Det er simpelthen for tumpet.

Brian Pietersen, Jens Thorning, Søren Bro og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Ja, hvis de, 'skærmtroldene', så bare havde haft så meget selvironi, at de – som artiklen her lægger op til – havde kaldt uvejret for Bodzilla.

På et tidspunkt observerede jeg for øvrigt Claus Buhr helt ekstraordinært siddende i studiet. Så i det mindste gav uvejret anledning til at i hvert fald denne Udendørs-korrespondent fik lov at komme lidt ind i varmen.

"... men hvad skal det hjælpe at lukke ned for S-togstrafikken i 12 timer?"
Blot det at mindske skaderne på materiel og infrastruktur så man kan komme hurtigere i gang med driften igen. Det synes jeg virker meget fornuftigt.
Venlig hilsen Erik Olsen

Malan Helge, Torben R. Jensen, Karsten Aaen, Kim Houmøller og Anders Feder anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Der er folk, der dør. Ikke særlig mange, men dog folk, der dør i stormen(e).

Det ER dramatiske tilstande. Det regnede f.eks med et par tagsten her, hvor jeg bor. Det er ikke at sammenligne med tordnende orkaner andetsteds på kloden, bevares, men så findes der heller ikke fattigdom i Danmark. Vi er ude i samme slags perspektivering.

Ja, der findes kraftigere vindstød. Jo, der findes større fattigdom andetsteds.

Kom videre.

Ernst Enevoldsen

Udgangsforbud og lukket offentlig transport. Pga. den smule vind ?

Snarer et tydeligt tegn på at lederskiftekrisen i PET spidser til !

Jeg kunne godt have tænkt mig at have set reaktionen i ansigterne på redaktionerne efter de har været på højeste beredskab i 12 timer da nyheden om N.M.'s død pludselig tikker ind.

En nation og befolkning der for langt størstedelens vedkommende ikke har nogle alvorlige problemer at slås med, må naturligvis substituere dette med pseudo-problemer, såsom et anfald af blæsevejr.

Hvad er dette mod en tyfoner i Østasien, oversvømmelser i Bengalen, jordskælv og rigtige orkaner?

Matthias Hansson

Der er et par interessante vinkler i artiklen: 'øvelse i krisekommunikation' fx. Interessant er det også, at dette nu bliver beskrevet.
,
Det begynder så småt at gå op for folk, at globale kriser ikke er meteorologiske fænomener. De er iscenesatte, de er villede, de har en agenda, nogen profitterer på dem. Det betyder også, at der nu bliver spurgt direkte ind til facts og årsag, og at man ikke længere bare kan fyre ordet 'konspirationsteoretiker' af i hovedet på enhver, der gør det.

Jamen hvad kan det ikke ende med? Kunne det være, at folk også finder ud af, at det nu 10 år gamle mega-svindelnummer med CO2 er giftig og vejret og klimaet skyldes koprutter og brændovne og derfor betal-betal-betal og lad være med at tale om miljøsvineri længere? Er det så også den dag, da Jørgen Steen Nielsen bliver nødt til at indrømme, at han hele tiden har være monopolkapitalismens bedste assett? Næppe, for den dag er mandens karriere slut.

Alle disse irrationelle medie-spinns bygger på folks hang til ... religiøsitet.Simpelthen. I en sækulariseret tid har religisitet = blind tro fede tider, fordi budskabet opererer under radaren. I en religion er der den samme nødvendige komponent, som vi finder i mediefænomenerne: frygten. Kombination af tro / ikke-viden og frygt er uovertruffen som styresystem. Det har det været et par tusinde år. Derfor spiller politikere, medier og korrumperet videnskab altid på frygt.

Kristian Løwenstein

"Licens er noget vi giver hinanden". Nu også som hadegave?

Breaking the News: En skraldespand på Esbjerg Havn blev torsdag blæst omkuld af stormen "næsten en orkan" Bodil, og blev efterfølgende fyldt op med vand.

DR's vejrvært Mikkel Fønsskov, og en modig kameramand trodsede i den forbindelse vind og vandmasser for at give os hele historien, hele dagen fra Esbjerg Havn.

Skal man grine, skal man græde, skal man råbe, skal man slukke?

Og hvorfor insisterer moderne massemedier generelt på at påtage sig rollen som den globale landsby idiot, dybt uvidende og nem at forføre. Jeg forstår det ikke.

Katrine Visby, Torben Nielsen, Thomas Borghus, Niels Duus Nielsen, Vibeke Rasmussen, Søren Bro og Lars Dahl anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Kristian Løwenstein, stormen forårsagede tab af menneskeliv. Den resulterede i oversvømmelser, der ikke er set i nyere tid i Danmark. Den lukkede arbejdspladser ned, den bevidstgjorde os om, at vi alle er dominobrikker, der vælter, hvis vinden vælger at blæse.

Det er en GOD historie. Og den er relevant for ikke mindst det store primitive flertal af mennesker, der ikke læser Information, men som kommentatorerne på Information angiveligt sympatiserer med, selvom de som oftest vælger at håne dem, fordi de går op i vind og vejr som almindelige mennesker.

Anders Reinholdt, Malan Helge, Karsten Aaen og Niels Engelsted anbefalede denne kommentar

Kan man ikke tale om andet, kan man tale om vejret. Sådan er det. Nok fordi vores vejr er så omskifteligt. Men det plejer at være en privat snak.
Nu ryddes mediefladen og det officielle Danmark taler ovenfra og ned 1000 gange så meget om vejret. Både det stille og det vilde. Vind og vand - konkrete informationer tak - ikke 200 væltede træer.
DR tager prisen. To kanaler næsten i døgndrift.
Brugsanvisningssamfundet slår til. Vi kan jo ikke selv.

Det kunne der komme en interessant politisk debat ud af.
Filosoffen Arno Victor har begået en artikel om dette fænomèn i Berlingske.

Philip B. Johnsen

Ikke egnet til TV og skadelig i den form.

Det gør folk unødig urolige, det er vigtigt, at der er "en" radiokanaler der giver relevant information, så de borgere der bliver berørt får rigtig og potentiel livsvigtig information.

Jounalister er reduceret til sælgere, der skal omsætte den tid de bruger på, at skaffe højere seertal end konkurrenten, bevares det var da en kraftig brise, der gav bølger og forhøjet vandstand, men formodentlig, intet i forhold til, hvad der er i vendte de kommende år.

De vigtige nyheder ofres for sensation presse.

Nyheder rigtige vigtige nyheder.

EU-Kommissionens konkurrencedirektorat tildelte tillægs bøder, anden omgang bøder i år, DKK. 13 mia. for manipulation med vigtige rentesatser til banker er Citigroup, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, JPMorgan, Barclays og Societe Generale.

Niels Duus Nielsen, Poul Eriksen og Lars Dahl anbefalede denne kommentar

BREAKING NEWS - BREAKING NEWS - BREAKING NEWS

- Blæsevejret er ophørt - Blæsevejret er ophørt - Blæsevejret er ophørt -

- Gentager for en ekstra sikkerheds skyld : Det blæser ikke mere.

Tv-mediernes USA-begejstring har længe betydet latterligt tv.
USA-begejstringen har fået et større antal tv-ledere til at efterligne vejr-tv fra de US-amerikanske tv-stationer, der befinder sig i hurricanebæltet, hvor vejret ofte og vanskeligt forudsigeligt fræser spor af død og ødelæggelse gennem land og by.
Men det er småt med vejr i gråvejrs-danmark. Og man må derfor ty til at hidse sig op uden anledning.
Nuvel. At også den politiske tv-dækning kører i Fox-spor er bare ærgerligt. Naturligvis har hovedparten af befolkningen da også længe droppet tv-nyheder og spiller død og ødelæggelse på x-box. Her kan man da i det mindste selv være deltager.
Rokke pyyh.

@ Philip B Johnsen.
Du skriver: "EU-Kommissionens konkurrencedirektorat tildelte tillægs bøder, anden omgang bøder i år, DKK. 13 mia. for manipulation med vigtige rentesatser til banker er Citigroup, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, JPMorgan, Barclays og Societe Generale."
Høøj stop holdt. Mediernes opgave er også at nære den danske eu-modstand. Det er ikke god tone at bringe meddelelser, som ikke udstiller eu-som et meningsløst idioti.

Kristian Løwenstein

@Anders Sørensen

"det store primitive flertal af mennesker, der ikke læser Information", som der "angiveligt" sympatiseres med, men som "oftest vælger [kommentatorerne på Information] at håne dem, fordi de går op i vind og vejr som almindelige mennesker" Mener du det seriøst? Og hvorfor skal flertallet af danskerne nu pludselig beskrives som primitive?

Hvis du personligt havde liv og lemmer, familiemedlemmer, flydende eller fast ejendom i klemme på Esbjerg havn, så håber jeg selvfølgelig alt er okay?, men derudover hvorfor skal jeg så påduttes et synspunkt, som jeg ikke indtager i min kommentar?

Som om jeg i min kommentar insisterer på at lægge flertallet af ”almindelige mennesker”, vejrentusiaster, og stormens ofre for had, og åbenbart rigtig snobber den som en fandens intellektuel kommentarkarl, fordi jeg kommer med en enkel bemærkning til mediedækningen?

Har du tjekket ”almindelige menneskers” kritiske kommentarer til nyhedsdækningen på de sociale medier fornyeligt? Har du læst/set dagens satire emner? Jeg påstår ikke at have flertallet i ryggen, men stadigvæk...

Jeg tillader mig blot at indtage en kritisk holdning i min kommentar til en meget specifik del af Danmarks public service kanals dækning, og dernæst kommer jeg med en mere generel kritik til de strukturerer i medierne, der tilsyneladende er styrende for proportionerne i den moderne nyhedsdækning, og endnu oftere bidrager til at udvande virkelighedsforståelsen (taler stadig kun på egne vegne selvfølgelig), fordi relevante vinkler, emner udelades eller bare drukner i den gentagende informationsbølge (ikke et forsøg på et smart ordspil).

Ja, jeg ved selvfølgelig godt at dækningen af vejret i Danmark er en kær folkesport, men det er generel brok også, og gudskelov for det. Du siger at voldsomme vejrfænomener nogle gange minder os om at vi alle er små og skrøbelige. Svært at være uenig i det, især når man elsker Vesterhavet. En god historie siger du, ingen tvivl om det, og naturligvis rettes fokus imod fællesskabet, dets trygge instanser og den lille geografi i sådan en situation.

Men, igen bare for at gentage mig selv som nyhedsmedierne ofte gør. Jeg kan nu også komme på et par andre historier, der involverer "tab af menneskeliv" og "lukker arbejdspladser" hver eneste dag for helt ”almindelige mennesker” ude i landet, og som også godt kunne bruge lidt ekstra dækning. Jeg syntes ikke det behøver tolv timers uafbrudt ”levende” dækning, inklusiv interview med rette myndigheder, diverse eksperter i studiet og løbende opfølgning i tiden derefter, men måske blot en 30-60 minutter ekstra med lidt af det hele fra ovennævnte.

Jeg kunne selvfølgelig ikke drømme om at pådutte dig at du enten er for eller imod dette, måske lidt åbenlyse, argument, eller bare mener noget helt tredje. Dertil skal du selv have lov til at indsende din egen kommentar, hvis tid og lyst, så vil i stedet bare sige:

God weekend

Niels Duus Nielsen og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Lars Dahl 07. december, 2013 - 16:29

@ Philip B Johnsen.
Du skriver: "EU-Kommissionens konkurrencedirektorat tildelte tillægs bøder, anden omgang bøder i år, DKK. 13 mia. for manipulation med vigtige rentesatser til banker er Citigroup, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, JPMorgan, Barclays og Societe Generale."

Du skriver Lars Dahl.
Høøj stop holdt. Mediernes opgave er også at nære den danske eu-modstand. Det er ikke god tone at bringe meddelelser, som ikke udstiller eu-som et meningsløst idioti.'

Personlig syntes jeg bedst om formidlende medier.

Europa er vore naboer og vi skal have de bedst mulige relationer, så hvis det er en hentydningen til EU gør noget godt, så ja, men det er brandslukning ikke regulering og i den forstand ligegyldigt med bøder, finanssektoren laver sine egne penge, vildledning af befolkningen er hvad det er.

Jeg tror, dette emne høre under en anden tråd, så jeg stopper her, men det er også en storm i et glas vand, hvor de virkelige konsekvenser ses senere, så lidt relevant er det.

Anders Sørensen

Kristian Løwenstein, det er sjovt og godt, som du af min kommentar bliver lokket til at uddybe din egen. For det applauderer jeg mig selv.

For din første kommentar VAR jo rent faktisk ikke andet end et hånligt overlegent træk på skuldrene blandet op med lidt automatkritik af DR og public service.

Vibeke Rasmussen

DR2s væg til væg-dækning – vist nok i lange perioder samkørt med DR1 – af vejret torsdag 5. december, som annonceret på DRs egen hjemmeside:

12:30
DR2 Live:
Vi følger stormen og trafiksituationen i hele landet

13:00
DR2 Live:
Vi følger stormen og trafiksituationen i hele landet

18:30
Særudsendelse:
Stormen Bodil

19:25
DR2 Live:
Vi følger stormen og trafiksituationen i hele landet

21:30
Særudsendelse:
Stormen Bodil

22:10
DR2 Live:
Stormen Bodil

23:30
DR2:
Breaking news

00:00
DR2:
Breaking news

At nogen kan mene, at det er en rimelig dosering, forstår jeg så ikke.

Torben Nielsen, Per Meinertsen, Niels Duus Nielsen, Sten Christensen, Niels-Holger Nielsen, Mikkel Nielsen, Peter Taitto og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Vibeke Rasmussen, nej, hvorfor dog dække noget intensivt, som berører en masse mennesker i det døgn, det står på, lige uden for hoveddøren, når man nu i stedet kunne belære dem om, at andre har oplevet værre naturkatastrofer eller fortælle dem lidt om økonomi eller samfundsvidenskab.

Det forstår jeg heller ikke.

Normale menneske griner af nyhedsmediernes bestræbelser på at "klemme mest muligt" ud af stormen for at styrke seertallene og reklameindtægterne.

Man skal være ekstremt "følsom" for at lade sig rive med.

Det ,der overordnet set sker, er såmænd, at journalisterne er ved at devaluere sig selv i omgivelsernes øjne - ikke bare i "storm-situationer", men generelt med de stadigt mere ringe reportager.

Niels Duus Nielsen og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar

Utrolig så lidt vind, der skal til at nedbryde hele infrastrukturen, Vi burde være bedre dækket ind til sådant et slags vejr. Hvad mon de gør andre steder i verdenen, feks Japan? Tager det som det kommer? Eller hvad Holland, som ligger under havet?

Synes heller ikke det er særlig interessant, sidde og kigge på en storm. Trampoliner eller trailere der flyver og tagsten der falder ned. Det er jo frygteligt. Folk, som ikke kan komme hjem. Jeg måtte tage en taxa sidste gang. Den skal jo bare overståes, så vi kan komme igang igen med det hele. Jeg håber for alt i verdenen, der går rigtig lang tid, før der kommer en storm eller orkan igen.

Kristian Løwenstein

@Anders Sørensen. Dejligt at du føler at jeg føler som du føler? og du stolt fortsat insisterer på at fremføre dine stråmænds argumenter om de helt almindelige mennesker af vind og vejr versus de sofistikerede, der kun læser information og med et overlegent skuldertræk håner flertallets DR med deres automatkritik ;)

Jeg vil straks gå i gang med at udtænke en række satire tegninger af hele Danmarks vejr "Dario", Mikkel Fønsskov, der bravt kæmper mod elementerne i form af en væltede trillebør, en skraldespand fyldt med vand og en trampolin i en hæk i håbet om at vække det almindelige flertals vrede og derigennem påvise den kommercielle, konceptbombe, der er landet midt i DR's turban, og truer med at underminere hele grundlaget for vores fremtidige public service :)

Journalisterne meddelte under stormen, at befolkningen fik "ros af politiet for at blive indendøre".
Sig mig, er det blevet en politistat det her?

Jeg mener når man begynder at høre politiet fortælle os i medierne, at vi har opført os som nogle artige børn, så er et et skridt nærmere en politistat.

Jens Thaarup Nyberg

Mads Nielsen
"Utrolig så lidt vind, der skal til at nedbryde hele infrastrukturen, Vi burde være bedre dækket ind til sådant et slags vejr. Hvad mon de gør andre steder i verdenen, feks Japan? Tager det som det kommer? Eller hvad Holland, som ligger under havet?"

I Dr forlød det, man var i Holland nervøse for digerne. I Dk var der historisk højvandsrekord i Roskilde-/ Isefjord. Togdriften blev indstillet, formodentlig for at undgå standsede tog på linierne, og kom hurtig igang efter det værste.
Forberedelserne afhænger vel af forudsigelserne.

Sider