Læsetid: 11 min.

Man må leve sine litterære idealer

Hos Asta Olivia Nordenhof skrives forfatter ikke med stort f og litteratur ikke med stort l. Faktisk skriver hun konsekvent med små bogstaver. For litteraturen og livet er det samme, og det handler om at være i demokratisk øjenhøjde med både tingene og menneskene omkring sig
»Der er to idealer, der strides i mig. Et ideal om at være en del af en samtale og et ideal om at være det uden at blive en instans,« siger Asta Olivia Nordenhof.

Tor Birk Trads

20. december 2013

Det er en af de vintersøndage, hvor København ikke helt kan bestemme sig for, om den skal være pulserende storby eller døsig provins. Heller ikke på Café Mønten, hvor et selskab ignorerer byens tømmermænd, mens et par ældre herre skiftevis svinger billardkøen og råber sjofelheder efter bartenderen. Vi er en del af en lille fest en stille aften på Holbergsgade bag Det Kongelige Teater. Ikke langt fra den lejlighed, Asta Oliva Nordenhof har arvet efter sin afdøde far, og ikke langt fra den forfatterskole, hun dimitterede fra i 2011.

Siden 2011 er det gået stærkt for den 25-årige forfatter. Først lidt stærkt i 2012 med debuten Et Ansigt til Emily på Basilisk og så rigtig stærkt i 2013 med opfølgeren, det nemme og det ensomme, og indstilling til såvel Montanas Litteraturpris og Weekendavisens Litteraturpris. Og, nå ja, 2.400 solgte eksemplarer af det nemme og det ensomme. Ikke 100.000 som en vis anden ombejlet forfatter, men alligevel en hel del mere end den gennemsnittelige danske digtsamling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Storm Lillevang
  • Asger Schnack
  • Camilla Gammel
  • Anna von Sperling
  • Katrine Hornstrup Yde
Steffen Gliese, Storm Lillevang, Asger Schnack, Camilla Gammel, Anna von Sperling og Katrine Hornstrup Yde anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hans Ditlev Nissen

hvem som helst kunne måske på et tidspunkt blive taget i hånden og så kunne der ske noget dejligt

sagde hun virkelig det hvor det er godt kunnet
dette
kunne blive taget
og dette
kunne der ske

Bortset fra de sproglige klicheer og den næsten forelskede tone fra journalisten, er det et dejligt interview. Wow for en forfatter.

Interessant, at den u-hierarkiske kommunikationsform på nettet ikke er er farlig for kunsten tvært imod og at privathed versus offentlighed ikke nødvendigvis er hinandens modsætninger, men er der forskel på hvad vi mener om offentlighed og privathed alt efter om vi selv vælger at stå frem, eller om andre gør det for os.

Lyder som et interessant forfatterskab der må udforskes.